Újabb momentumos pofon a magyaroknak

Pilhál György szerint a Momentum számára már rutinfeladat, hogy saját hazájuk ellen lépjenek fel. A Renew Europe elnevezésű EP-frakcióban helyet kapó Cseh Katalin és Donáth Anna elérte, hogy a jogállamiságot szerintük romboló fideszes képviselőket ne szavazzák meg elnöki vagy alelnöki pozíció betöltésére.

A SZDSZ első éveiben még nemzeti színben röpködő szabad madarakként hülyítették megvezetett választóikat – írja a Magyar Nemzet oldalán megjelent cikkében a szerző, aki szerint a Momentum legalább nem rejtette véka alá, hogy ifjú tagjai fütyülnek mindenre, ami a hazával és a nemzettel kapcsolatos.

Tehát nem lepődünk meg a momentumos képviselőknek helyet adó frakció legutóbbi hozzáállásán, amikor kijelentették, hogy nem szavazzák meg a lengyel PiS és a Fidesz képviselőit bizottsági elnöknek, illetve alelnöknek. A Momentum mindezt közleményben jelentette be, amelyre még büszke is volt.

Döntésüket egyszerűen csak azzal indokolták, hogy elárulnák minden választójukat, ha bármilyen szokásjog alapján fontos pozícióhoz juttatnák a Fidesz és a PiS képviselőit.

– Így ahelyett, hogy „elárulnák választóikat”, a hazájukat fogják elárulni. Rutinfeladat – vonja le a konklúziót Pilhál György.

Forrás: MN

Iratkozzon fel hírlevelünkre