Nem jött be a DK-nak az „okosság” – nyomozást rendelt el a főügyészség

Választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a DK ellen a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

Az eljárás annak a PestiSracok.hu által nyilvánosságra hozott hangfelvételnek a tartalma alapján indult, amelyben költség- és kártérítést, illetve egyéb „okosságot” ajánlott fel tavaly februárban, az országgyűlési választásokra készülve Gyurcsány párttársa, Varju László Horváth Imrének, hogy az Újpesten és Káposztásmegyeren népszerű egykori MSZP-s politikus lépjen vissza a javára.

A portál korábbi beszámolója szerint Gyurcsány párttársa az egyórás felvételen minden lehetséges módon megpróbálta manipulálni, presszionálni Horváthot, akinek számos alkalommal a szemére vetette: ha nem lép vissza a DK javára, akkor egyértelműen a Fideszt támogatja, fideszbérenc, és majd mindenki annak is fogja tartani. Horváth Imre a zsarolási kísérlet ellenére sem állt kötélnek, és biztosította Varju Lászlót, hogy egyéni baloldali jelöltként indul az országgyűlési választáson.

A PestiSracok szerint, a történtek jól megmutatják azt az eróziót, amelynek révén az Újpesten egykor a fővárosban legerősebb támogatói, szavazói bázist kialakító MSZP a DK hathatós segítségével mára szétmorzsolódott.

Forrás: pestisracok.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!