Az LMP belső hitelességi problémákkal küzd

A Lehet Más a Politika (LMP) új megválasztott társelnöke, Kendernay János a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, a kihívás és az ügy iránti személyes elhivatottságból vállalta a párt vezetését. Nem vitatta, hogy a politikai formáció az elmúlt egy évben elvesztette hitelességét, amelyet a zöldügy következetes képviseletével és egy zöld pólus megteremtésével kíván visszaszerezni.

Kendernay János elismerte, nem sikerült a választók felé egy világos ökopolitikát közvetíteni, amely kizárólag a párt hibája, hiszen az utóbbi időszakban belső hitelességi problémákkal küzdöttek.

Az egy évre megbízott elnök elmondta, legfontosabb feladatuk az LMP zöldprofiljának visszaállítása. Kétségbe vonja, hogy a környezetvédelem más pártok napirendjében napi szinten megjelenhetne.

Kendernay János hangsúlyozta, Gyurcsány Ferenc és pártja nem szövetségese az LMP-nek, hiszen a szövetségeseket a zöld póluson belül kell keresni.

– Minden más együttműködés ma nem szövetség kérdése, hanem szükséges koalíció – fogalmazott.

Az interjú végén elmondta azt is, hogy a párt eddig is kiállt képviselői mellett, így Demeter Márta büntetőeljárása sem ok arra, hogy ezúttal más legyen az eljárás.

Forrás: Magyar Nemzet

Iratkozzon fel hírlevelünkre