Gyurcsányék vezetésével az ellenzék magatartása minden, csak nem demokratikus

A magyarországi ellenzék Gyurcsányék vezetésével máris megkezdte az áskálódást saját hazájuk és a magyar emberek akarata ellen az Európai Parlamentben – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: a bevándorláspárti ellenzék – a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a szocialisták – EP-képviselői már az európai parlament alakuló ülésén megpróbálták megfúrni azt, hogy a fideszes Járóka Líviát az EP alelnökévé válasszák. Azonban hozzátette: a Fidesz-KDNP képviselőinek határozott fellépése miatt ez a kísérlet teljes kudarcot vallott.

Deutsch Tamás információi szerint a Demokratikus Koalíció vezetésével a magyarországi ellenzék

minden követ megmozgat annak megakadályozása érdekében, hogy az EP szakbizottságainak jövő heti brüsszeli alakuló ülésén a Fidesz-KDNP képviselőit alelnökké válasszák a frakciók közti megállapodás szerint, az Európai Néppárt (EPP) jelölésének megfelelően.

Ezzel a tisztességes politika legelemibb szabályait is figyelmen kívül hagyó mesterkedéssel az ellenzék nemcsak az EP szabályaival és a hosszú évtizedek óta töretlenül érvényesülő szokásjoggal, valamint a frakciók közti megállapodással megy szembe, hanem a magyar polgároknak az EP-választásokon kifejezett akaratával is – jelentette ki.

Kiemelte: már az EP első munkahetén durván szembemennek a magyarországi ellenzéki pártok képviselői a magyar választások eredményével.

Nem tisztelik, sőt egyenesen semmibe veszik a választók akaratnyilvánítását, ami a legalapvetőbb demokratikus értékekkel is ellentétes.

Deutsch Tamás hozzátette semmi kétség nem lehet afelől, hogy általában minden téren, a magyarországi ellenzéki EP-képviselők készek szembemenni a magyar emberek akaratával és támogatni fognak minden, a legőrültebb, a legszélsőségesebb bevándorláspárti elképzelést az európai parlamentben.

Hangsúlyozta: a frakciók megállapodása szerint az EPP azért jelölt a néppártnak járó helyek közül öt szakbizottság alelnökének fideszes képviselőket, mert a magyar emberek döntésének köszönhetően a májusi európai parlamenti választáson a párt rekordgyőzelmet aratott, és a harmadik legnagyobb néppárti delegációt a Fidesz-KDNP képviselői alkotják.

 Deutsch Tamás szerint a magyar választáson a polgárok által kinyilvánított akaratnak, és a párt az európai parlamenti súlyának megfelelő képviselethez akkor juthat a Fidesz-KDNP, ha ezeket a tisztségeket be tudják tölteni. Hozzátette: ezek a tisztségek lehetőséget nyújtanak arra, hogy még jobban, még határozottabban, még következetesebben érvényesítsék a magyar nemzeti érdekeket.

A Fidesz-KDNP képviselői közül az alkotmányügyi bizottság (AFCO) alelnökének Trócsányi Lászlót, a biztonsági és védelempolitikai bizottság (SEDE) alelnökének Gál Kingát, a kulturális és oktatási bizottság (CULT) alelnökének Bocskor Andreát, az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) alelnökének Hidvéghi Balázst, a költségvetés-ellenőrzési bizottság (CONT) alelnökének pedig Deutsch Tamást jelölik.

Deutsch Tamás kérdésre válaszolva arról is beszélt: Dobrev Klárát (DK) az Európai Néppárt képviselőinek szavazata nélkül nem választották volna meg az EP alelnökévé. Deutsch Tamás érdekesnek nevezte azt az ellenzéki viselkedést, hogy amikor előnyük származik belőle, akkor lelkesen betartják a megállapodást, amikor pedig nem hozzájuk tartozó képviselőket kell megválasztani, akkor ellenzik. Hozzátette: 2010-et követően is, amikor a szocialista Ujhelyi István a magyar Országgyűlés alelnöke lett, a kormánypárti képviselők a frakciók közti megállapodásnak köszönhetően megszavazták.

Forrás: MTI   Fotó: MTI/Mohai Balázs