Németország: két hónap alatt 33 támadás keresztény templomok ellen

Az Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians nevű szervezet által közzétett adatok szerint az utóbbi két hónapban mintegy 30 esetben érte támadás a német templomokat. 

Az oldal a keresztény templomok ellen elkövetett rongálásokról és lopásokról számol be. A bűncselekményeknek csupán minimális részében van szó értékek eltulajdonításáról, a legtöbb esetben kifejezetten a kereszténység meggyalázása volt az elkövetők célja. 

Jellemzően az épületet vagy annak tartozékait rongálták meg az elkövetők, sok esetben fel is gyújtották a templomot. A keletkezett károk értéke egyes épületek esetében több ezer eurónyi nagyságrendben mérhető. 

A felsorolt esetek közt vannak egészen különösnek és kirívónak tekinthető példák is. Egy alkalommal a vandálok az ablakok betörése után tisztasági betéteket gyújtottak meg a falak mellett, amikkel a vakolatot próbálták megrongálni. 

Egy másik esetben az elkövetők ennél is ocsmányabb dolgot tettek. A Caldern városában lévő templomba betörő ismeretlenek meggyújtották az oltáron található Bibliát és misekönyvet, majd a templom bejáratába, illetve a bejárat mellett található padra ürítettek. 

Az elkövetőket – az oldal adatai szerint – a felsorolt harminchárom eset közül egyetlen alkalommal sem sikerült még előállítaniuk a hatóságoknak. 

 

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre