„Vajon mi lenne, ha liberálisék egyszer a tükörbe néznének???”

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebookon reagált Soros György fiának kijelentéseire – Alex Soros a CEU diplomasztóját találta a legalkalmasabb helynek arra, hogy megossza nézeteit. Az államtitkár állásfoglalásának középpontjában az a költői kérdés áll: „Vajon egy egyetemi diplomaosztó a legjobb hely a személyeskedő aktuálpolitikára?”.

Rétvári azt kritizálta: Alex Soros a CEU diplomaosztóját találta a legalkalmasabb helyszínnek arra, hogy aktuálpolitikai kérdésekben felszólaljon. 

Szerinte a milliárdospalánta nem veszi figyelembe, hogy a diplomaosztóra elsősorban az oklevél átvétele miatt mennek a végzett hallgatók, és nem azért, hogy „Soros JR szélsőséges világnézeti kirohanását” hallgassák. 

Az államtitkár rámutatott arra is, hogy a „tolerancia” és a „világnézetileg semleges oktatás” polkorrekt jelszavai mögött valójában a „CEU-s liberális véleménydiktatúra” lapul, amely semmibe veszi demokráciához és a tudományos szabadsághoz való jogot. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy neoliberális politikai befolyás ellen nem tiltakoznak sem a „mértékadó értelmiségiek”, sem a CEU-s dolgozók, akik a jobboldali kezdeményezések láttán rendszerint diktatúrát kiabálnak.

– Vajon mi lenne, ha liberálisék egyszer a tükörbe néznének??? – teszi fel zárásképpen az ugyancsak költői kérdést az államtitkár. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre