A nemzetet egy puskalövés nélkül szolgálni

Nem mindegy, hogy a fiataloknak milyen családképet közvetít a média, nem mindegy, hogy azon keresztül milyen értékekkel, mintákkal találkoznak, a családi életet milyen formában mutatják meg nekik – nyilatkozta a napokban Novák Katalin államtitkár. A mintaadásban a kormány élen jár, de vannak mások, akik másfajta mintát akarnak ránk kényszeríteni – írja a Magyar Hírlapban megjelent cikkében Nagy Ottó.

A cikk szerzője éleslátóan kifejti: nem lehet elég korán kezdeni a családi élet értékeinek közvetítését és a mintaadást. A „haladó” média egyre fiatalabb korban kezdi az „érzékenyítést” mindenféle másság elfogadtatása érdekében. Ami hülyeség, mert akik erre törekednek, azok kötelező jelleggel teszik ezt, és nem hagyják meg a választás szabadságának lehetőségét – fogalmaz Nagy Ottó

Érdemes lenne tudatosítani: a gyermekvállalás, a családalapítás nem szégyen, ahogy az sem, ha a gyerekek mögött ott áll biztos háttérként apa és anya. Nem baj, ha vannak nagyszülők és számos testvér – írja a szerző, aki szerint egyre több szülő érti meg Magyarországon, hogy a demográfiai problémákat nem a bevándorlással, hanem önerőből lehet és kell megoldani. Nem úgy, mint a németek, akiknél a lakosság számát ugyan gyarapították a bevándorlók, a nemzetet viszont nem.

A kormány a világon egyedülálló módon segíti a családokat idehaza – húzza alá Nagy Ottó, felsorolva a számos, akár most életbelépő vagy már régebb óta létező családvédelmi intézkedést.

Elgondolkodhatunk azon: a nemzetet így, egy puskalövés nélkül is lehet szolgálni, gyarapítani. A kormányzati támogatások ehhez mindent megadnak. Persze a támogatások igénybevétele, a gyerekvállalás nem kényszer, hanem boldogság.

Forrás: MH

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre