Cseh Katalin: Jó, hogy van abortusz

Cseh Katalin örül

Cseh Katalin, a liberális Momentum Mozgalom vasárnap megválasztott európai képviselője 2015 novemberében beszélgetett a Klubrádióban a balliberális tüntetések állandó résztvevőjével, Papp Réka Kingával.

A téma az abortusz volt. A teljes, 48 perces beszélgetés megtalálható a YouTube-on, azonban annak megtekintését csak saját felelősségre, erős idegzetűeknek ajánljuk.

Cseh Katalin szülész-nőgyógyászként szerepelt a műsorban, ami alapján szakmai beszélgetésre számítanánk – de nem azt kapunk. Erre pedig fény derül már az első néhány percben, amikor Papp Réka Kinga eképp fogalmaz az áldott állapotról: a terhességet követően szeretnek az emberek eltávolodni annak okától, a szextől,

„minthogyha effektíve nem egy dugásból származott volna az a gyerek.”

Mindezek után a „szakértő” Cseh Katalin hosszasan elemzi a magyar helyzetet, szerinte az emberek nagy többségének fogalma sincs arról, hogyan kell rendesen védekezni, ugyanis véleménye szerint a művi vetélések magas száma ebben keresendő.

A fiatal politikusnő kifejtette nézetét, miszerint a magzatgyilkosság egy alapvető jog.

„Jó, hogy van abortusz, csak az a rossz, hogy ilyen sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy élniük kell vele” – mondta Cseh Katalin.

Természetesen egy jó „fideszezés” sem maradhatott el a beszélgetésből, az életellenes álláspontját nem titkoló európai parlamenti képviselő legnagyobb felháborodása mégis az volt, hogy a védőnőknek teljes körű tájékoztatást kell adniuk az abortuszra váró nőknek a kockázatokról, valamint arról, milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, hogy mégis kihordják a magzatot.

Cseh Katalin úgy gondolja, ezzel nem tisztelik a nők érzéseit, döntéseit és traumatizáló élménynek nevezte azt, ha a baba szívveréséről és kvázi gyilkosságról beszélnek a művi vetélés előtt álló nőknek. Figyelmen kívül hagyta a tényt: a babának attól még van szívverése, hogy nem beszélünk róla. 

Néhány fontos dologról viszont nem esett szó: ki fogja tisztelni és átérezni a magzatok jogait, ki fogja megvédeni az életet, s miért nem elég fontos az élethez való jog Cseh Katalin számára. Eszünkbe jutott Ronald Reagen híres idézete: „Észrevettem, hogy mindenki, aki az abortuszt támogatja, már megszületett…”

 

Olvassa el ezt is:

Váratlan Momentum: újliberális szenny koszolja a politikai palettát

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre