Hatvan éve nem volt olyan kevés válás, mint tavaly

Érdekes és fontos adatok láttak napvilágot a KSH Népmozgalom című kiadványában: mintegy hatvan éve nem váltak el olyan kevesen Magyarországon, mint tavaly.

Hatvan éve nem váltak el olyan kevesen Magyarországon, mint 2018-ban. A Központi Statisztikai Hivatal Népmozgalom című, a közelmúltban publikált kiadványának tanúsága szerint 2018-ban a becslések alapján 16 500 házasságot bontottak fel. Ez a szám

60 éve a legalacsonyabb

és mintegy tizenegy százalékos csökkenést jelent az előző évi adathoz képest. 2017-ben még kétezerrel volt magasabb a válások száma. 

A KSH közlése alapján tavaly összesen 50 900 pár kötött házasságot. Ez enyhe emelkedést jelez; 0,6 százalékkal, 328-cal több pár kelt egybe 2018-ban, mint egy esztendővel korábban. Az I. negyedévben nem változott számottevően a frigyek száma 2017 azonos időszakához képest, ezt követően azonban májusban, júniusban, augusztusban és októberben több házasságot kötöttek az egy évvel korábbinál – jelentette a statisztikai hivatal.

A legnagyobb, 9,1%-os növekedést a szezon csúcsát jelentő augusztusban, míg a legjelentősebb, 9,0%-os visszaesést júliusban regisztrálták, utóbbi azonban annak tulajdonítható, hogy 2017 júliusára eggyel több hétvége esett. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre