Elsüllyedt egy dunai hajó Budapesten

Felborult, majd elsüllyedt egy hajó a Duna budapesti szakaszán, a Parlamentnél – jelentette szerda este az Info Rádió. 

Az MTI információi szerint utasok is voltak a hajón, a rádió értesülései szerint ők dél-koreai turisták. A hajó tulajdonosa az Index hírportálnak megerősítette, hogy a Hableány nevet viselő hajó elsüllyedt, a baleset előtt 34 személy tartózkodott a fedélzeten. 

A híradások szerint a mentési munkálatok nagy erőkkel zajlanak, abban részt vesznek a vízi rendészet munkatársai is. 

Az Info Rádió úgy tudja, szemtanúk a Petőfi hídnál is láttak a folyóban sodródó embert. A mentési munkálatokat az időjárási körülmények nehezítik.

Frissítés 23:20-kor: Az MTI néhány perccel ezelőtt az M1 Aktuális csatorna információira hivatkozva közölte: egy embert a kiérkező mentőknek kellett újraéleszteni. A mentőszolgálat tizennégy egységgel vonult ki a helyszínre. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta az MTI-tudósítójának, hogy több sérültet látnak el.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, elképzelhető, hogy a szakadó esőben két hajó összeütközött. 

Az M1-nek Szatmári Zsolt, az Érdi Nemzetközi Katasztrófavédelmi szakbúvároktató azt mondta: jelenleg minden akadályozza a mentést, az időjárás, a víz hőmérséklete és a Duna gyors folyása.

Az M1 tudósítója arról számolt be, hogy északi irányban a Margit hídig, déli irányban a Petőfi híd alatt is látni lehet a villogó fényeket, hatalmas reflektorokkal világítják meg a vizet.

Frissítés 23:30-kor: Az MTI által kiadott gyorshír szerint három halálos áldozata van a dunai tragédiának. Tizenhat embert továbbra sem találnak a mentőegységek.

Fotó: MTI, Mihádák Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre!