A zöld szín mostantól a miénk! – Toroczkai László a Vasárnapnak

Sikerként értékelte pártja európai parlamenti választáson elért eredményét a Vasarnap.hu-nak adott interjújában Toroczkai László. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a Facebook és az RTL Klub is cenzúrázta őt, a Jobbik pedig ebben a ciklusban vesz részt utoljára a parlamenti munkában.

– Dúró Dóra nem sokkal az urnazárást követően azt nyilatkozta, hogy már az egy százaléknak is örült volna. Ahhoz képest szép eredmény a 3,3!

– Mindenféleképpen sikerként értékelem, hiszen kilenc hónapja bontottunk zászlót olyan versenytársakkal szemben, akik több milliárd forintos állami támogatásban részesülnek. Nem egyenlő feltételek között kellett küzdenünk, hanem óriási ellenszélben. Hadd emlékeztessem az olvasókat: néhány napja a 207 ezer követővel rendelkező profilomat is letiltotta a Facebook, az RTL Klub cenzúrázta kampányfilmünket.

A legnagyobb probléma viszont, hogy Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke és Szabó Gábor pártigazgató elvették a korábbi nemzeti radikális szavazók hitét. Több száz rendezvényen voltam, és mindenhol az volt a kérdés: mi a garancia arra, hogy a Mi Hazánk nem lesz olyan, mint a Jobbik. A garancia az, hogy én nem Vona Gábor vagyok, sőt, Jobbik alelnökként végig harcoltam ellene.

– Mit gondol, mi lesz a Jobbik sorsa?

– A mostani választási eredmény tükrében visszakaphatják hitüket a nemzeti radikális szavazók. Újra van egy megalkuvásoktól mentes, tiszta nemzeti párt Magyarországon.

A következő hónapokban átvesszük a helyüket. A Jobbik nem fog bekerülni az Országgyűlésbe a következő választásokon.

A mostani választásnak két fontos következménye is van. Az egyik, hogy az LMP megsemmisült. A zöld szín most már csak a miénk lesz. A másik, hogy nekünk lett igazunk: a kétosztatú politikai térben a Fidesz mellett csak Gyurcsány rendszere van. Így még inkább szükség van a harmadik oldal építésére.

– Kik szavaztak vasárnap a Mi Hazánkra?

– Nem tudok erre a kérdésre pontosan válaszolni. A tagságunk és a szimpatizánsaink körében találhatók csalódott Jobbikosok, de szép számmal akadnak olyanok is, akik eddig bizonytalanok voltak, és nem volt választott pártjuk.

– Ön szerint igaz, hogy – kiindulva a Momentum előretöréséből – a fiatalok körében erősödik a neoliberális irányzat?

– Sok fiatal fordul meg a Mi Hazánknál is, viszont mindenféleképpen erősítenünk kell. A vad balliberális oldalnál sokkal nagyobb erőforrások vannak. A mozin, a médiumokon keresztül meg tudják fogni a fiatalokat. Azonban mi is határozott elképzeléssel bírunk arról, hogyan szólítsuk meg a fiatalokat. Vigyázó szemeinket Párizsra vessük! A Momentumot komoly erők támogatják külföldről. Emmanuel Macron és a mögötte álló bankházak támogatásával a Momentum megkerülhetetlené válik majd, és nagyon komoly erőt fog képviselni.

Ezt nem a tehetségüknek köszönhetik, hanem a komoly pénztőkének, ami mögöttük áll.

– Mi lesz a következő dolga?

Az elmúlt időszakban a kampánnyal foglalkoztam, de most nagyon fogok figyelni Ásotthalomra, ahol polgármester vagyok. Ezzel párhuzamosan pártelnökként tovább kell építenem a Mi Hazánk Mozgalmat, mert az európai választások eredményeiből kiderült, hogy erre van igény Magyarországon. 

 

Olvassa el ezt is: 

Dúró Dóra: A Mi Hazánk jövője erőteljesebb, mint a jelene

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre