Dúró Dóra: A Mi Hazánk jövője erőteljesebb, mint a jelene

Egy frissen alakult párttól az egy százalék feletti eredmény is derekas – mondta lapunknak Dúró Dóra. A politikust a párt eredményváróján kérdeztük.

– Milyen eredményre számítanak?

– Már az egy százalékos, illetve az a feletti eredménynek is nagyon örülnénk, hiszen a Mi Hazánk esetében egy kilenc hónapos pártról beszélünk és – hogy stílszerű legyek így várandósan –, kilenc hónap arra elég, hogy az élet kifejlődjön. Az EP-választás arra elég, hogy a Mi Hazánk Mozgalom mint politikai párt megszülessen.

A Mi Hazánk Mozgalom jelene nem olyan erős, mint a jövője, a kampány során sok alapszervezet alakult meg, aminek rövid távon nincsen hatása, de hosszú távon annál inkább.

– Számítanak összecsapásra a Jobbikkal?

– Mi visszük tovább azt az irányvonalat, amit korábban a Jobbik képviselt. Ők az Európai Unióval kapcsolatos programjukat megváltoztatták, gyakorlatilag az ellenkezőjét mondják, mint amit korábban. A Jobbik egykor népszavazást akart az uniós tagságunkról, most meg azzal riogatnak, hogy Orbán Viktor az, aki kivezeti Magyarországot az unióból. Mi továbbra is tartjuk azt az euroszkeptikus irányvonalat, ami szerint az Európai Unió kvázi gyarmatosító hatalomként van jelen Magyarországon.

Mi egy patrióta gazdaságot akarunk felépíteni, ami a magyar mezőgazdaságra és a magyar kézben lévő élelmiszeriparra hagyatkozik.

– Voltak visszaélések a választások napján?

– Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolcon észleltük, hogy szervezetten buszokkal szállították a cigány kisebbség tagjait szavazni. Pakusza Zoltán megyei elnökünk a választási bizottságnál tett feljelentést, és videofelvétellel rögzítette az eseményt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre