Azbej Tristan: A hála és köszönet szavait mondjuk

A Vasarnap.hu-n értékelte a mai nap történéseit Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára. Magyarországról, keresztény Európáról, Erdélyről beszélgettünk a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltjével.

„Még nem tudjuk az eredményt, de az exit pol eredményekből is látszik, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség fölényesen nyer. Úgy érzem, ezért a hála és köszönet szavaival tartozunk a magyar embereknek, hogy ilyen sokan elmentek ma szavazni. Külön köszönjük az aktivistáinknak ezt az elképesztő munkát. A magam részéről ezért is döntöttem úgy, hogy a kerületem szerinti Fidesz-KDNP aktivistákkal várom meg a végleges eredményeket a XII. kerületben.

Csak becslések látszanak ugyan, de az bizonyos, hogy utcahosszal nyertünk az ellenzéki magyar bevándorláspárti erők, pártok előtt. Tehát a magyarok megértették, hogy mi az értelme az EP-választásoknak. Ezért vagyunk 50% fölött, és ezért kapott ki a liberális értékeken nyugvó ellenzék ilyen arányban.

A magyar emberek egyértelműen hitet tettek a keresztény értékek mellett.

Ez látszik az eredményekből. Látszik a ragaszkodásunk az európai értékekhez, ezért győzött ilyen fölényesen a Fidesz-KDNP.

Nekem mint az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárnak, aki egyben európai parlamenti képviselőjelölt is, különösen fontos, hogy a kereszténydemokrata politikánk egy szerves egészet alkot, ami ebben a kampányban csúcsosodott ki. Nagyon nagy hálával tartozom a magyar embereknek, hogy megértették és támogatták az üzenetünket, hogy megvédjük keresztény kultúránkat! Aminek része az európai keresztény kultúra védelme, de az üldözött keresztények védelme is.

Fontos kiemelnem, hogy nagyon örülök az RMDSZ győzelmének is. Nemzetben gondolkodunk, és a nemzeti érdekérvényesítés egyik legfőbb színtere Brüsszel, ezért fontos, hogy az RMDSZ is bejutott. Így lesz teljes az erdélyi magyar érdekképviselet. Úgy gondolom, az erős szövetség a FIDESZ-KDNP és a RMDSZ közt azért is fontos, mert az európai politikát várhatóan a bevándorláspárti erőkkel folytatott harc fogja dominálni a következő években.

Az viszont sajnálatos, hogy ennyire meggyengül az Európai Néppárt. Ráadásul úgy, hogy az Európai Néppárt tagjaként a Fidesz hozza várhatóan Európa egyik legjobb eredményét. Ennek a körülménynek, úgy érzem, már önmagában egy figyelmeztetésnek kellene lennie a Néppárt felé.”

Iratkozzon fel hírlevelünkre