Orbán Viktor: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Bálna rendezvényközpontnál, a párt szimpatizánsai előtt tartott beszéde kezdetén köszönetet mondott minden szavazónak. A minden korábbinál magasabb részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy Európában a helye, „Európa a mi hazánk, ezért meg is akarjuk változtatni” – fogalmazott. A miniszterelnök köszönetet mondott a pártszövetség aktivistáinak, majd hivatalosan bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP megnyerte a 2019. évi európai parlamenti választást.

Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk – mondta Orbán, hozzátéve: korszakos győzelemről van szó.

Az EP-választás a nemzetegyesítés nagy lehetősége is, a határon túli képviselők is ott lesznek Brüsszelben – emlékeztetett.

Orbán Viktor kifejtette: ez a győzelem egy megbízatás a bevándorlás megállítására, a nemzetek Európája és a keresztény kultúra védelmére.

Hozzátette: az emberek Magyarországon azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik büszkék kétezer éves keresztény kultúránkra – jelentette ki.

Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első – mondta Orbán Viktor. Megmutattuk, hogy Magyarország erős, mert a magyarok egységesek. A következő években ennek az egységnek a megőrzése lesz a cél – zárta beszédét a miniszterelnök.

Iratkozzon fel hírlevelünkre