Az öröm és az alkohol mámorában úsztak a DK-sok

Vasárnap este jelen voltunk a Demokratikus Koalíció eredményváróján is, ahol a megszerzett négy mandátumot önfeledten ünnepelték.

Este 9 óra magasságában a beérkező értesülések alapján már következtetni lehetett arra, hogy a DK-nak négy mandátuma lesz az Európai Parlamentben, így az ünneplés már a hivatalos bejelentés előtt elkezdődött:

Ara-Kovács Attila vélhetően szintén sejtett már valamit:

A DK listáján 4. helyen szereplő Ara-Kovács bejutására annyira nem számítottak még a DK körein belül sem, hogy a képviselőjelöltről nem is tettek közzé hivatalos kampányfotót (a közelünkben ülő médiumok munkatársai utóbb Dobrev Klárát kérték meg, hogy küldjenek nekik hivatalos portréképet). 

Meglepetésünkre Czeglédy Csaba is megjelent az est során, szerencséjére a sajtósok nagy része ekkor már az egyik ajtónál várta a DK-s politikusok kivonulását, így a többség észre sem vette, ahogy szépen besétált a zárt körű buliba egy távolabbi ajtón:

Nem sokkal később az összes DK-s kivonult a sajtótájékoztató helyszínére. Ilyen volt „a győztesek” vonulása: 

A tájékoztató során először Gyurcsány Ferenc szólalt fel, aki arról beszélt, hogy a menekültválság egy „hazug történet”, véleménye szerint nincs már krízis.

Gyurcsány után még Dobrev is beszélt, a sajtótájékoztatót követően pedig önfeledt ünneplés vette kezdetét:

Dobrev Klára ezután kihasználta a lehetőséget, és rögtön nyilatkozott is néhány médiumnak:

Dobrevet végül férje mentette ki a kamerák elől: – Vissza fogom, vissza fogom adni Dobrev Klárát Önöknek – ígérte Gyurcsány. Persze az is lehet, hogy a volt miniszterelnök korábbi ígéreteihez hasonló sorsra jutott ez is.

Dobrev helyett ezt követően Czeglédy Csaba került a reflektorfénybe, aki összebalhézott az RTL Klub operatőrével. Czeglédy azt kifogásolta – trágár hangnemben –, hogy a tévé munkatársa a nyitott ajtón keresztül készített felvételeket a VIP-teremről.

– Ez ilyen kultúra, ez ilyen sajtóetikai kérdés, de ezt az RTL-nek sem lehet. Csak mint a DK egyik sajtójogásza mondom, hogy amit csinált, az k**vára nem etikus – mondta Czeglédy.

A hangulat ettől függetlenül szép lassan a tetőfokára hágott, a benti szobából olyan klasszikus nóták szóltak, mint például a Sweet Dreams az Eurhytmics-től. Az ünneplők számára a legfontosabb immáron az volt, hogy

„Csak a poharainkra vigyázzatok, el ne vigyék a poharakat!”. 

Nem sokkal később szóba került az is, hogy a DK tagjai közül valaki kritika alá vonta a listavezető viseletét.  – Most tényleg a Dani kritizálja a Klára öltözékét? – hangzott el a mondat egy beszélgetés közepette.

Nemsokára az érintett is megjelent, és megvédte magát: – Mondom, ez egy tudatos politikai döntés volt! – érvelt ruházata mellett Klára asszony.  

Nem sokkal később Gyurcsány is kijött a VIP-helyiségből, követte őt Ara-Kovács Attila, akit viszont visszaküldött, mondván „Ne, ne, ne, ne! Menjél vissza, bulizzál!”Gyurcsány nemsokára el is indult a kijárat felé, és egy jó hangos „Klára!” kiáltással jelezte azt, hogy feleségének ideje követnie őt. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre