Gyermeknap elé

Az élet úgy hozta, hogy a családokkal, gyermekekkel kapcsolatos kormányzati intézkedéseket abszolút tapasztalati módon élhettem meg.

Fiatal egyetemistaként szembesülhettem Horn Gyula (egykori pufajkás) miniszterelnök rideg, kapitalista pénzügyminisztere, Bokros Lajos csomagjával. Ennek megfelelően fizetnem kellett az oktatásért, ám legalább kaphattunk a szocialista kormánytól magas lóról történő kioktatást a tekintetben, hogy tulajdonképpen mi fiatalok csak élősködünk a társadalom nyakán, hiszen egyetemi hallgatóként semmi profitot sem termelünk.

Az 1998-ban megalakuló, Orbán Viktor vezette kormány egyik első intézkedése volt a családok védelméről szóló törvény megalkotása. Így született meg egy sor, gyermekeket, fiatalokat, családokat segítő intézkedés (gyermekek utáni adókedvezmény, GYED visszaállítása stb.).

2002 februárjában, második gyermekünk születésekor a választás miniszterelnöki vitájában hallhattuk a szocialisták korábbi titkosszolgálati ügynökének, M.P-nek (D-209) a szavait, miszerint ezen intézkedések jók voltak és nem is fogják őket visszavonni. Ezek után pontosan tudtuk, hogy azonnal meg fogják szüntetni ezen ellátásokat, hiszen a szocialista igen egyenlő a tényleges nemmel. Ez be is következett.

2010-től kezdődően azonban visszatértünk a normális, magyar és európai útra, aminek a lényege, hogy a gyermek, a fiatal és a diák nem közjavakat faló jószág, hanem kincs. A családtámogatási intézkedések következtében soha nem látott mértékű pénzek kerültek a gyermeket nevelőkhöz, persze azokhoz, akik a gyermekért és nem a gyermekből élnek.

Most vasárnap, május 26-án gyermeknap. Amikor az európai parlamenti választáson az urnákhoz járulunk, akkor gondoljunk gyermekeinkre és arra, hogy melyek azok a pártok, amelyek velük képzelik el Magyarország és Európa jövőjét, és melyek azok, amelyek gyermekeinket minden további nélkül lecserélnék törvénytelenül érkező idegenekkel.

Tarnai Richárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre