Minél több rászoruló gyermek kerüljön nevelőszülőkhöz

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden Békéscsabán, egy nevelőszülői fórumon elmondta, hogy a kormány célja, hogy a gyermekvédelemben részesülő gyermekek és fiatal felnőttek minél magasabb arányban legyenek nevelőszülőknél.

A minisztérium által a nevelőszülők toborzása érdekében indított, Befogadlak elnevezésű országos kampány egyik utolsó állomásán – amelyen több száz nevelő és fiatal vett részt – Simon Attila István jelezte, hogy a tavaly ősszel indított akció idén május végén fejeződik be.

A minisztérium tervei szerint a nevelőszülői toborzás kampányzáró akkordja május 19-én a fővárosban, a Várkert Bazárban lesz, ahol a tárca arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mekkora szükség van a nevelőszülői hálózatra és a nevelőszülők munkájára.

A helyettes államtitkár a gyermekvédelemben nevelkedő gyermekek, illetve fiatal felnőtt számát több mint 20 ezerre becsülte, akiket több mint 5300 nevelőszülő gondoz.

Kitért arra is, hogy az újabb nevelők bevonásának értékelése eltart egy ideig, hiszen az állami hatóságok komoly szakmai szűrések után engedélyezik a jelentkezőknek, hogy nevelőszülői feladatokat vállaljanak.

(MTI)