Népszerű volt az ENSZ-ülésen a magyar ifjúságpolitika

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn nyilatkozta, hogy nagy érdeklődés övezte a magyar ifjúságpolitika gyakorlati intézkedéseit az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának (ECOSOC) múlt szerdai, New York-i ülésén.

Illés Boglárka hangsúlyozta: számtalan bevált magyar gyakorlatot osztottak meg, nemcsak a munkanélküliség csökkentésével, hanem az oktatással és a tehetséggondozással kapcsolatban is.

Elmondta, az ifjúsági munkanélküliség Magyarországon 11 százalék, ez jóval a 15 százalék feletti európai uniós átlag alatt van. A csökkenés többek között az ifjúsági garanciaprogrammal és a munkahelyvédelmi akcióval magyarázható, az intézkedések több mint százezer fiatalnak segítettek abban, hogy találjanak Magyarországon munkát.

Illés Boglárka a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a nyolcadik alkalommal megrendezett gyűlés különlegessége, hogy nemcsak döntéshozók és döntéselőkészítők, hanem fiatalok is nagy számban részt vettek rajta. A kétnapos fórumnak több mint 800 résztvevője volt, és harminc ország miniszteri szinten is képviseltette magát, így lehetőség nyílt a világ országai ifjúságpolitikájának megismerésére.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre