A DK programszerűen helyezkedik szembe a kormányzat álláspontjával

A Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornáján hétfőn elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) kampánynyitó rendezvénye után elmondható, hogy EP-programjuk egyetlen eleme az, hogy - az európai uniós politikai térben is - a magyar kormányzat álláspontjával szembemenő érdekeket próbáljanak meg képviselni.

Tóth Erik megjegyezte: ez abból is látszik, hogy a DK vasárnapi rendezvényén hosszasan bírálták Orbán Viktor miniszterelnököt, de egyáltalán nem beszéltek a párt programjáról. Meglepőnek nevezte, hogy a magát az európai egyesült államok elkötelezett hívének tartó párt nem tudott érdemi programpontokat felmutatni.

Hangsúlyozta: a DK stratégiáját úgy lehet összefoglalni, hogy a magyar társadalom 90 százalékának véleményével szembemenve, a maradék 10 százalék “szélsőséges érdekeit” próbálják képviselni. Ez a politika annak az 5-7 százalék közötti szavazótábornak szól, amely annak ellenére is Gyurcsány Ferenc pártelnökre szavaz, hogy felmérések szerint ő a legnépszerűtlenebb politikus a rendszerváltás óta – fűzte hozzá.

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
NEM a Kercsi-incidens: Két határátkelőt továbbra is lezárva tartanak Kárpátalján
Második hangfelvétel is van Hasogdzsi-ügyben
A terrorellenes harc új lépcsője