Dobrev Klára nem zárta ki a vizitdíjat és a kórházi napidíjat

Interjút adott a Nyugati Fénynek Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc felesége, a DK EP-listájának vezetője nem válaszolt arra a kérdésre, miben különbözteti meg pártját az MSZP-től, ugyanakkor furcsa dolgokat nyilatkozott nemzeti szuverenitásunk feladásáról...

Élete egyik legmegtisztelőbb pillanataként tartja számon azt a momentumot (a képzavar elkerülése érdekében így, kis kezdőbetűvel) Dobrev Klára, amikor a Demokratikus Koalíció választókerületi elnökei és tagsága felkérte a párt európai parlamenti listájának vezetésére, amelyet irtózatos felelősségnek tart. A Nyugati Fény című lapnak nyilatkozva Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége úgy fogalmazott, nem fog tudatosan élni azzal, hogy nő, mert az egy sima tény. (Találtunk tehát olyan pontot, amelyben egyet tudtunk érteni a politikába frissen belépett Dobrevvel.)

A Gyurcsány-párt listavezetője kifejezte arra vonatkozó vágyát, hogy programpontjait minél többen képviseljék, kitért azonban az elől a kérdés elől, hogy mivel fogják megkülönböztetni magukat az MSZP-től, amíg a szocialisták – az újságíró felvetése szerint – „felmondják a DK leckéjét”. 

Dobrev Klára kitart „álma”, az Európai Egyesült Államok víziója mellett, amely magába olvasztaná a nemzetállamokat. Bár szerinte ez a nehezen körülírható birodalom erős Magyarországot eredményezne, az nem igazán derül ki szavaiból, ez szép új világ miként érkezne el hozzánk. Azzal viszont nem felejtett el újból riogatni, hogy Orbán Viktor vezetésével „az Európai Unióból lassan ki fogunk szorulni”. Dobrev szerint az ország pénzügyi szuverenitásának feladása csak annyit jelentene, hogy euróval fizetnénk a boltokban, a szuverenitás fogalmát pedig messze elvezette annak valós alkotmányjogi és filozófiai jelentéstartamától. Bár egy kampányinterjúban nem várható el a fogalom mélyreható és szakszerű elemzése, a beszélgetés során az igazság erősen torzult, ott pedig már kerek szemekkel néztük csak a monitort, amikor az erős szuverenitásra Észak-Korea volt a listavezető példája…

Gyurcsány Ferenc felesége a beszélgetés során nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy újra kísérletet tenni a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésére, noha a cáfolatra lett volna lehetősége, mivel az interjúban erre vonatkozóan nyílt kérdést kapott. 

Képünk forrása a Facebook.

Iratkozzon fel hírlevelünkre