A Nemzetközi Demokrata Unió a Fideszt tartja az egyik legsikeresebb pártjának

A Fideszt egyik legsikeresebb tagpártjának tartja a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (angol rövidítéssel IDU) egymást követő három kétharmados választási győzelméért.

Novák Katalin az IDU chilei kétnapos kongresszusáról az MTI-nek telefonon adott rövid interjújában elmondta: szó esett a konferencián arról is, hogy mi zajlik az Európai Parlamenten belül az Európai Néppártban. Elhangzott, hogy az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyeket az IDU is sajátjának tart, így a demokráciát, a vallásszabadságot, a kereszténység védelmét, családügyben a hagyományos, konzervatív értékek oltalmát.    

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tájékoztató felszólalásában kitért arra, hogy Magyarországon létrejött egy olyan ellenzéki szövetség, amelyben összeállt a szélsőjobb és a baloldal, és ez olyan jelenség, amelyet mindenki  aggodalommal figyel, hiszen – mint mondta – „nyíltan antiszemita politikai erők már a baloldallal szövetkeznek csak hogy hatalomhoz tudjanak jutni”.   

Az államtitkár tájékoztatása szerint a konferencián szóba került a venezuelai válság is. Ismertette: a venezuelai ellenzéket  képviselte Pelsa Solorvalo parlamenti képviselő, akinek gyalog kellett átszöknie hazája és Kolumbia határán, hogy aztán onnan Santiagóba utazva részt vehessen a konferencián és első kézből számolhasson be arról, mennyire aggasztó a helyzet Venezuelában.     

Novák Katalin arról is beszámolt, hogy egy panelbeszélgetésen megvitatták a chilei nők helyzetét, esélyegyenlőtlenségi problémáit, és megtudta, hogy a chilei kormány épp mostanában kezd a családpolitikával  intenzívebben foglalkozni. Novák Katalin ismertette a magyar intézkedéseket, melyek célja, hogy harmónia szülessen hivatás és családanyaság között.

Forrás: MTI