Gáncs Péter: Jézus csapatban gondolkodott

Fontos, hogy gyülekezeteink ne csupán önmagukról, de másokról is képesek legyenek gondoskodni – mutatott rá Gáncs Péter. A nyugalmazott evangélikus püspök beszélt egy új képzés indításáról, melynek célja, hogy az egyházi közösségek életét egyre felkészültebb munkatársak segítsék.

Jézus csapatban gondolkodott – fogalmazott az evangélikus egyház hivatalos oldalának adott interjújában Gáncs Péter nyugalmazott püspök, s mindezt alátámasztva emlékeztetett, Krisztus tanítványokat hívott el, akiket mások tanítvánnyá tételére küldött ki. A lelkész szerint gyülekezeteink egészséges működése ma sem képzelhető el lelkes és ugyanakkor felkészült munkatársi közösségek nélkül. 

A nyugalmazott püspök arra figyelmeztetett: ott, ahol a keresztény közösségek nem érik el a fiatalokat, a jövőről mondanak le. – Az iskolai hitoktatás nem helyettesítheti a gyülekezeti közösségbe integráló gyermek és ifjúsági munkát – tette hozzá. 

Annak apropóján, hogy az Evangélikus Egyház új, szakirányú képzést indít gyülekezeti munkatársak számára, Gáncs Péter arról is beszélt, fontosnak tartja, hogy Krisztus gyülekezete nemcsak befogadó, növekvő, hanem egyben másokról is gondoskodó közösség legyen. 

A püspök hangsúlyozta, Krisztus földön járó gyülekezete csak akkor tudja hatékonyan betölteni sokoldalú küldetését, ha képes előteremteni az ehhez szükséges anyagi forrásokat.

– Egy igazán élő gyülekezet az önfenntartáson túl másokért is felelősséget hordozó, szolgáló közösség –mondta.

Biztatás gyanánt úgy fogalmazott, Mesterünk előbb mindig ad, és csak utána bíz meg minket nem könnyű, de sok örömöt is ajándékozó feladatokkal.

A teljes beszélgetés és a képzés részletei ide kattintva olvashatók.

A kép forrása az Evangelikus.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre