Hindu szélsőségesek támadtak meg egy keresztény gimnáziumot Indiában

Egy tinédzser korú lány öngyilkosságát követően támadta meg a hindu szélsőségesekből összeverődött csoport a keresztény gimnáziumot Tamil Naduban.

Március végén közel 200 radikális (egy paramilitáris csoport tagjai) érkezett az Little Flower High középiskolához teherautókon, akik megtámadták az épületet. Az egyik 15 éves tanulónak – az iskola épületétől nem messze elkövetett – öngyilkosságán felháborodva formálódott a dühöngő tömeg. A jelentések szerint a lány elégedetlen volt tanulmányai előremenetelével, ez vezethetett a tragédiához, írja az ICC.

Az iskolában dolgozó nővéreket fojtogatták, fenyegették és összeverték, míg a gimnáziumi tulajdonú értékeket, tárgyakat elpusztították. 

A kápolnát, az auditóriumot valamint az osztálytermeket ért kár a becslések szerint a 145 000 dollárt is meghaladhatja.

Pappusamy érsek, a tamil nadui püspöki testület vezetője nyilatkozatában elmondta, hogy a rendőrségtől semmiféle segítség nem érkezett az iskolai dolgozók védelme érdekében. A püspöki kar nyilvánosan elítélte az incidenst és nyomozást követeltek az elkövetők felkutatásának érdekében.

A katolikus iskolát 74 éve alapították szegény családok gyermekei számára.

Pappusamy azt monda, “ezen keresztény kisebbségi intézményeknek egyes egyedül az a célja, hogy az emberek jólétéért tegyenek. Olyan papok és vallásos emberek üzemeltetik ezeket, akik önzetlenül szolgálják a társadalmat.”

A püspöki testület emellett felhívást intézett az indiai kormányhoz, hogy tegyen konkrét lépéseket a kisebbségi keresztény intézmények védelme érdekében, különösen a választások és kampányidőszakok környékén, amikor a vallási ellentétek és az ezekből fakadó erőszakosságok drámaian megszaporodnak.

Varga Gergő Zoltán

 

Kép forrása: ICC

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre