Peruban holtan találtak egy brit szerzetest: az amazonasi őslakosokat védte

A perui püspöki konferencia bejelentette Paul McAuley atya, a Keresztény Iskolatestvérek rendjéhez tartozó szerzetes halálát. Az Amazonas régióban történt eset kapcsán bűnügyi kivizsgálás indult. A szerzetes hosszú évek óta elkötelezetten védelmezte az őslakosokat - jelentette a Vatikáni Rádió.

A brit szerzetest a „La Salle” interkulturális diákközösség egyik helységében találták holtan április 2-án Iquitos településen, amely a perui őserdőben fekszik Loreto régióban. A püspöki konferencia a történtek kapcsán arra kérte a hatóságokat, hogy tárják fel a tényeket és találják meg a felelősöket – olvasható a Fides missziós hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

Maynas tartomány ügyészsége nyomozást indított a brit szerzetes halála miatt, aki az őslakos fiatalok kollégiumának igazgatója volt a perui Loretóban.

Paul McAuley

1995 óta elkötelezte magát az amazonasi őslakosok védelmében Peruban

Paul McAuley 1947-ben született az angliai Portsmouth-ban. 1995 óta élt Peruban, ahol megalapította a Limához közeli Zapallal településen a „Hit és öröm” elenevezésű kollégiumot. Ezt követően az Amazonas területén dolgozott. 19 éve élt Iquitos-ban, ahol a helyi rádió egyik műsorának is felelőse volt.

Számos fejlesztési projektben részt vett, amelyek az Amazonas és a Huallaga folyók mentén élő népességet segítették. Adományokat gyűjtött az őslakos fiataloknak, akik Iquitos-ban tanultak. A brit szerzetes ismert volt a környezet és az őslakos népek védelmében végzett munkája miatt.

Forrás: Vaticannews

Fotó: Getty Images/La Salle (BBC)

Iratkozzon fel hírlevelünkre