Kedves IKEA! Nincs igazad…

Nagy port kavart az IKEA Twitteren közzétett videója, amelyben az Olaszországban megtartott Családok Világkongresszusa ellen szólalt fel. A svéd cég szerint ugyanis a család fogalmáról nem kell beszélni, mert az természetes. Ők maguk meg is fogalmazzák, hogy milyen nekik a „természetes” család. Aki kíváncsi rá, itt elolvashatja.

Hát kedves IKEA, nem, nem ez a természetes! Amiről te beszélsz, az lehet egy kiegyensúlyozottan működő élettársi kapcsolat is. A család ugyanakkor többről szól. Elsősorban kell hozzá EGY FÉRFI és EGY NŐ. Kell hozzá egy, a szerelmüket megpecsételő szent kötelék, amelyet házasságnak hívunk. És jó esetben kellenek hozzá gyermekek, akik ennek a szerelemnek a gyümölcsei. De nem akarom túlzásba vinni a definíciókat. Mert ezt nem magyarázni, hanem érezni kell. És te, kedves IKEA, nem érzed azt a szellemi-lelki többletet, amelyet egy – a mi definíciónk szerinti – család adhat egy embernek. Nem vagy egyedül ezzel.

Az egész nyugati liberális, üzleti, pénzügyi elit megpróbálja relativizálni, kitágítani a család fogalmát, és sajnos sokszor sikerrel járnak.

Ez az, ami ellen fel kell emelni a szavunkat, minden egyes alkalommal! Sajnos mi magunk is sokszor esünk abba a hibába, hogy „hagyományos család”-ként definiáljuk azt, ami alapvető és megkérdőjelezhetetlen. Mintha mi is egy régimódi értékként tekintenénk rá.

Merjük elhagyni a hagyományos jelzőt! És ne engedjük, hogy bármire használhassák azt a szót, hogy CSALÁD! Ne kössünk kompromisszumot, sajátítsuk ki! Használják ők, hogy élettársi kapcsolat, együttélés stb.!

Jó úton haladunk, de még sok a tennivalónk. És ez az, amiért kulcsfontosságú minden, a családokat támogató magyar intézkedés, mint például a ma elfogadott Családvédelmi Akcióterv. Ez ugyanis többről szól, mint életkezdési juttatás, nagymama GYED és autóvásárlási támogatás. Arról szól, hogy van egy kormány Európában, amely még józanul gondolkodik és az üzleti-politikai ellenszélben is szilárd bástya. Meg is van az eredménye. Az ellenzék egy része – legalább ebben az egy esetben – már belátta, hogy nincs értelme szembe menni a realitással, a józansággal, a valódi értékekkel. Idő kérdése és ezt mások is felismerik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre