Kereszténygyalázó ellenzék II.

Előző cikksorozatunkban bemutattuk az ellenzéki összeborulás előzményeit, hogy korábban miként vélekedtek egymásról, főként a baloldal a Jobbikról és annak tevékenységéről. Ezúttal az ellenzék keresztényellenes hozzászólásait vesszük górcső alá.

Cikksorozatunk első részében a Demokratikus Koalíciót és politikusai hozzászólásait boncolgattuk, most nézzük a Párbeszéd Magyarországért Tordai Bencéjét!

Tordai Bence országgyűlési képviselő 2018-as Facebook posztjában írta„Mondanám, hogy rossz vicc, ahogy a keresztény kultúra védelmét a módosítás módosításaként egy éjszaka alatt belepasszírozzák az alaptörvénybe, nem sokkal a hajléktalanok betiltása mellé. Rossz vicc, amit maguk sem vesznek komolyan.”

„Előrebocsátom: jómagam ateista vagyok, de nagyra becsülöm azt a radikális baloldali humanista társadalomfilozófiát, amit Jézus Krisztus képviselt.”

 „És ez fordítva is igaz: ha Jézus ma élne, és szétnézne Magyarországon, keblére ölelné a hozzánk, ellenzékiekhez hasonló tisztességes emberbarátokat, a kormánypárti politika kiszolgálóinak pedig adna egy-egy beutalót a pokol legmélyebb bugyrába.

Forrás: Tordai Bence Facebook oldala

A melegházassággal kapcsolatban pedig 2015-ben elmondta, minden szinten jogegyenlőséget kell adni a melegeknek, a házasságot, az azonos neműek gyerekvállalását is mielőbb lehetővé tenné. Megjegyezte, hogy a házasság amúgy „visszataszító intézmény”, amely szerinte a Fidesz miatt vált ilyenné, és ő ezért össze sem házasodik a párjával, akivel 16 éve élnek együtt.

Cikksorozatunk első része itt olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre