Kereszténygyalázó ellenzék I.

Előző sorozatainkban bemutattuk az ellenzéki összeborulás előzményeit, hogy korábban miként vélekedtek egymásról, főként a baloldal a Jobbikról és annak tevékenységéről. Ezúttal az ellenzék keresztényellenes hozzászólásait vesszük górcső alá, nézzük először a Demokratikus Koalíció (DK) politikusait.

Simon György, DK-s önkormányzati képviselő egy Facebook-posztban idiótáknak nevezte a keresztényeket:„Idióták azok, akik egy ókorban megírt mesekönyvben megírt szabályrendszer szerint akarják élni az életüket!”.

2017. 07. 18. Simon György Facebook bejegyzése

A keresztény kultúra alkotmányos védelméről Arató Gergely országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott: „Értjük azt, hogy a kereszténység Önöknél most az aktuális politikai termék, bár azt kell mondanom, hogy nem szolgál erre rá, sokkal jobbat érdemel, mint azt hogy önök koptassák, öblögessenek vele, a szájukra vegyék”.

A DK 2018 nyarán közleményt adott ki az abortusz feltételeinek meghatározása kapcsán: „el a kezekkel az abortusz szigorításától! Elég volt abból, hogy a kormány a KDNP nevű fantompárt nyomására mások magánéletébe akar erőszakosan beavatkozni: szingliadóval riogat, majd betiltja a vasárnapi vásárlást, most pedig várhatóan szigorítani akarja az abortuszt. A DK szerint megvannak a megfelelő eszközök a gyermekvállalás elősegítésére, mint a családi pótlék növelése vagy a gyermekorvos- és óvodapedagógushiány csökkentése, de biztosan nincs ezek között, hogy kimutathatatlan társadalmi támogatottságú álkeresztény politikusok akarjanak mások életéről dönteni”.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő 2011-ben álkeresztény terrorról beszélt, szerinte az abortusz éppen elég lelki teher a nőknek, nem kell „álkeresztény paragrafusokkal terrorizálni” őket.

Szintén az abortusz módosításával kapcsolatban Molnár Csaba európai parlamenti képviselő 2012-ben azt mondta, nem szakmai, hanem politikai vita zajlik az abortusztabletta engedélyezése körül, a szakma ugyanis ezt támogatja, és alkalmazhatónak tartja. „A vallási fundamentalizmusukba belevakult KDNP-s képviselők az egyébként is meglévő szélsőséges abortuszellenességüket csomagolják be abortusztabletta elleni kampányukba.”

A part elnöke, Gyurcsány Ferenc 2014-ben az azonos neműek házasságával kapcsolatban elmondta, „hogy megbotránkoztassak mindenkit, mi vagyunk az egyetlen párt, aki egyébként támogatja az azonos neműek házasságát és a gyerek örökbefogadásának ügyét“.

A DK 2017-es programja pedig az alábbi pontokat tartalmazta:

„A heteroszexuális párokkal azonos jogokat kell biztosítani a meleg és leszbikus pároknak, továbbá biztosítani kell az önrendelkezés jogát a transzneműek számára.”

„Felül kívánjuk bírálni a vatikáni szerződést a katolikus egyház különleges előjogainak megszüntetése érdekében.”

„Megszüntetjük az állami-önkormányzati oktatási intézményekben a kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatást, biztosítjuk az iskolák világnézeti semlegességét.”

„Meg kell szüntetni az egyházi felsőoktatási intézmények és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kivételezett helyzetét.”