Szemetet szedni trendi

Vasárnap sikeresen zárult az idei TeSzedd! önkéntes akció.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára hétfőn a TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció záró sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a március 18-24. között tartott esemény sikere mutatja, hogy az ország egységesen képes volt összefogni egy tisztább környezetért.

Győri olvasónk lapunknak írt levelében megfogalmazta annak fontosságát, hogy a fiataloknak is minél többen fel kell lépniük a környezettudatos életmód mellett, hiszen a jelen ifjúság is felelős azért, hogy világunk később is élhető legyen.

Horváth József, a Győri Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) alelnöke levelében úgy tájékoztatott, hogy a helyi akciójukat Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár is segítette, valamint Dr. Horváth Gyula, „Jövőnk a magyar emberekért” Egyesület elnöke, akiknek köszönhetően az ifjúság eredményesebb és hatékonyabb munkát tudott végezni.

Az IKSZ több vidéki, valamint fővárosi szervezete is csatlakozott az önkéntes akcióhoz. Garaczi Lilla, a 16. kerületi szervezet alelnöke elmondta, azért is fontos az összefogás, hogy a náluk fiatalabb generációknak példát mutassanak, hiszen a környezettudatosság „fontos és egyáltalán nem ciki, sőt, trendi”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre