Siklósi Beatrix dokumentumfilmje is versenyez a Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon

Siklósi Beatrix Övék a mennyek országa című dokumentumfilmjének harmadik, Szíriával foglalkozó epizódját is jelölték az orlandói Nemzetközi Keresztény Filmfesztiválon (International Christian Film Festival – ICFF) a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

A 2011. szeptember 15-én alapított Nemzetközi Keresztény Filmfesztivál a világ egyik legnagyobb keresztény filmes eseménye, amelyet idén május 1. és 4. között rendeznek Orlandóban. Az Övék a mennyek országa több száz film közül került be a tizenhárom jelölt alkotás közé.

A magyar forgatócsoport Aleppóban, Homszban, Maalulában és Damaszkuszban járt, azokon a helyeken, ahol a legnagyobb mértékű pusztítás történt a II. világháború óta. A kiutazó csapat tagja volt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes is. A film hat nap alatt, feszített tempóban, háborús körülmények között készült, rendezője Siklósi Beatrix, operatőre Marossy Géza.

A stábnak sikerült exkluzív interjút készítenie a szír főmuftival, de a filmben megszólalnak a keresztény vezetők mellett azok is, akik vállalják, hogy minden fenyegetettség ellenére sem hajlandók elhagyni hazájukat.

A film bemutat továbbá olyan keresztény családokat, akik magyar pénzből, a Hungary Helps Programnak köszönhetően újjáépülő lakásokban élhetnek.

https://s4c.news/2018/07/17/ovek-a-mennyek-orszaga-iii-resz/

 

Forrás: MTI

Fotó: mediaklikk.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre