Az LMP politikusa szerint a népességfogyás egy felfújt műbalhé

Az LMP megyei elnökségi tagja úgy véli, az elfogyás egy természetes jelenség, inkább egy egyensúlyra való törekvés az emberiség túlnépesedése miatt, mint egy probléma, amit orvosolni kellene.

Néhány hete összegyűjtöttük, hogy a kormány legújabb családvédelmi akciótervével kapcsolatban milyen reakciók születtek. A gyűjtés a legelképesztőbb véleményeket tartalmazta.

Nagy volt a verseny, hogy ki tudja a legrosszindulatúbb cikket megírni Orbán Viktor bejelentésével kapcsolatban. Annak a HVG-cikknek az írója például mindenképpen büszke lehet magára, aki listát készített azokról a kormánypárti feleségekről, akiknek élete végéig jár az szja-mentesség azért, mert négy gyereket neveltek fel. A cikk szerzője persze a nevét már nem adta ehhez az otrombasághoz, innen is gratulálunk neki még egyszer!

A legdurvább elképzelés talán mégis attól az oxfordi professzor asszonytól származik, aki kifejtette, az alacsony születésszám azért örvendetes, mert minden meg nem született gyermek 58,6 tonnával csökkenti egy család éves üvegházgáz-kibocsátását. Nem lepődünk meg, ha ezek után a professzor asszony egy másik nyilatkozata arról szól, hogy a születésszám növelése helyett inkább bevándorlással kellene orvosolni a problémát.

Úgy tűnik viszont, hogy az ellenzéki szakértői társaság továbbra is csak gáncsolni akarja a családtámogatási programot. Az Azonnali.hu-n ugyanis tegnap jelent meg egy véleménycikk, amely Murguly Mátyás biotechnológus, az LMP debreceni politikusának tollából származik. A szerző azt írja: „A népességfogyás nem akkora tragédia, csak egy felfújt műbalhé”.

A politikus azzal a megállapítással él, hogy „ameddig nőtt a relatíve fizetőképes népesség, addig nőtt a gazdaság is, és ez teljesen logikus dolog: egy újabb gyerek egy újabb potenciális fogyasztó, eddig tiszta sor. Viszont most pont a fordítottját láthatjuk: csökken a fogyasztók száma, viszont a gazdaságnak meg növekednie kell, igazából a fene se tudja, hogy miért.” Szerinte a probléma egyszerűen annyival megoldható lenne, ha átírnánk a gazdaság játékszabályait, és a mennyiség helyett a minőségre törekednénk. Arra természetesen nem tér ki, hogyan képzeli el a világgazdasági játékszabályok átírását, ezt az olvasóra bízza. 

Murguly azt is írja, hogy szerinte az elfogyás egy természetes jelenség, inkább egy egyensúlyra való törekvés az emberiség túlnépesedése miatt, mint egy probléma, amit orvosolni kellene. A haladó Nyugatot hozza fel példaként, ahol már relatíve kevés gyerek születik, és szerinte ezzel nincsen semmi gond, hiszen az emberek robotokkal is helyettesíthetők lesznek nem is olyan sokára – vagy már most is helyettesíthetőek.

A politikus a cikkben egyedül a bevándorlás problematikájára nem tér ki, bár utal rá. Szerencsére az elmúlt években a Lehet Más a Politika politikusai kimutatták a foguk fehérjét a bevándorlás kérdésében: ismerve az LMP bevándorláspolitikáját,  a konklúziót magunk is le tudjuk vonni. Egy dolgot azonban nem tudunk, mégpedig azt, hogy miért megy szembe folyamatosan az LMP a magyar emberek akaratával akkor, amikor a bevándorlást támogatja a magyar családok helyett. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre