Keresztények és muszlimok fogtak össze egy pakisztáni nő érdekében

Együtt tüntettek a muszlimok a keresztényekkel az elégtelen igazságszolgáltatás ellen, valamint a kormány morálisan és jogilag is megkérdőjelezhető lépései, vagy épp a semmittevése ellen.

Néhány héttel ezelőtt, egy keresztény anyukát, Saima Iqbalt, muszlim férfiak rabolták el, majd megkínozták, megerőszakolták és rá akarták kényszeríteni, hogy tagadja meg hitét az iszlámért. Tíz nappal az eltűnése után a rendőrség sikeresen visszajuttatta őt családjához, jelentette az International Christian Concern.

Összetörve a feleségével történtek miatt, Naveed Iqbal a pakisztáni miniszterelnökhöz fordult segítségért, kérve, hogy szolgáltassanak igazságot az emberrablókkal szemben. 

Március 17-én, vasárnap, a helyi keresztények és muszlimok együtt tüntettek az islamabadi sajtószékház előtt, hogy kifejezzék a pakisztáni hatóságok iránt érzett felháborodásukat,

amiért nem történik megfelelő igazságszolgáltatás a szexuális erőszaknak áldozatul esett pakisztáni áldozat esetében.  Mind a keresztény, mind a muszlim vezetők hangot adtak döbbenetüknek, mennyire jelentéktelen továbbra is a hatóságok munkája.

A nemrég megválasztott miniszterelnök, Imran Khan a szabadság, egyenlőség és igazság mellett kampányolt, ígéretet téve, hogy megválasztása esetén a kisebbségi polgárok is egyenlő bánásmódban részesülnek majd. Ironikus, hogy pont az üres ígéreteknek köszönhető, hogy a muszlimok és a keresztények összefogtak, hogy együtt tüntessenek a rendszer elégtelensége ellen.

Shereaz Khan, a Nemzetközi Kisebbségügyi Konszern vezetője éles kritikával illette a miniszterelnököt:

“Szomorú, hogy nem sok minden változott a kisebbségben élő polgárok szempontjából. Szegény keresztény nők, mint Saima Iqbal, továbbra is szenvednek. Asia Bibit továbbra is fogva tartják Pakisztánban, mindenféle morális vagy törvényes indoklás nélkül, noha a pakisztáni legfelsőbb bíróság felmentette őt.”

Varga Gergő Zoltán

Kép forrása: Youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre