Az új családvédelmi akciót támadja az ellenzék I.

Egészen elképesztő reakciók születtek a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban az elmúlt napokban. Az ellenzéki képviselők és az ellenzéki újságírók egymásra licitálva ontották magukból a vadabbnál vadabb elképzeléseket arról, hogy miért nem lehet sikeres a miniszterelnök által bejelentett 7 pont. Az ötletparádé első része következik.

Hont András, a hvg.hu publicistája az N1TV Saller című műsorában arról értekezett, hogy okos migrációs politikával, a kultúránkat nem veszélyeztetve meg lehet oldani a népesedési problémát. Hont szerint az teljesen természetes, hogy “a mi leszármazottaink néhány árnyalatnyival sötétebb színűek lesznek, mint mi”. Szerinte “amikor a világ túlnépesedik, pici országok népesedési versenye döbbenetes ostobaság”. Ezek szerint a magyar gyerekek rosszak, az afrikai gyerekek pedig jók lennének Andrásnak? Mi ez, ha nem nettó rasszizmus?

A Klubrádió reggeli műsorában Dési János is hasonló álláspontra jutott. A népesedési problémákat Hont Andrással egyetemben bevándorlással oldaná meg, hiszen az afrikai kontinensen született gyermek “is csak ember, hát most miről beszélünk, ebből a szempontból – tényleg nem akarok nagyon cinikus lenni – de darab, darab”.

Szintén a Klubrádióban Mellár Tamás közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora is kifejtette véleményét a csomagról. Szerinte “ha a családoknak egyre több pénzük lesz, akkor a tartós fogyasztási javakat elkezdik lecserélni. Televíziót, hűtőszekrényt, személygépkocsit, számítógépet, és ehhez hasonló dolgokat, amik viszont egyértelműen az importot fogják növelni, tehát nem a hazai gazdaságot fogják stimulálni.

Nem maradhatott ki a sorból természetesen a 444 sem, akik a kákán is csomót kereső hozzáállásukkal hosszasan értekeztek arról, hogy ha túl sokan rákapnak a támogatásra, akkor abba “bele is rokkanhatunk“. Mindezt közgazdaságitudományi érvekkel is megtámasztották, például olyanokkal, hogy ha sokan veszik igénybe a kedvezményes hitelt, akkor a hamarosan bekövetkező gazdasági válságot a magyar társadalom jelentős része “letolt gatyával fogja várni”.

A legmélyebbre talán mégis a hvg.hu süllyedt, akik listát készítettek arról, a kormányoldalon ki az, aki mentesül majd az szja-fizetés alól. Elsőként természetesen Lévai Anikót pécézték ki maguknak.  Ehhez az akcióhoz több kommentár talán nem is szükséges.

+1 Orbán Viktor 7 pontja a svéd szociális minisztert is megérintette, aki véleményt jelentetett meg az intézkedésekről. A cikkben kifejtette, hogy a magyar miniszterelnök – értelmezése szerint – a tűzhely mellett akarja tartani a nőket, és hozzátette, szerinte aggasztó, ami ma Magyarországon történik. A svéd miniszter asszony nem felejtett el párhuzamot vonni a harmincas évek Németországa és a mostani Magyarország között. Szijjártó Péter válaszul be is kérette a svéd nagykövetet Annika Strandhäll kijelentései miatt. 

A sorozat második része.    |    A sorozat harmadik része. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre