Az új családvédelmi akciót támadja az ellenzék II.

Egészen elképesztő reakciók születtek a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban az elmúlt napokban. Az ellenzéki képviselők és az ellenzéki újságírók egymásra licitálva ontották magukból a vadabbnál vadabb elképzeléseket arról, hogy miért nem lehet sikeres a miniszterelnök által bejelentett 7 pont. Az ötletparádé második része következik.

Ha rangsorolnánk az ellenzéki politikusok írásait és nyilatkozatait, akkor Hadházy Ákos biztosan dobogós helyen szerepelne azzal a Facebook-bejegyzésével, amelyben Hitler politikájához hasonlította a miniszterelnök családvédelmi csomagját. A független képviselő a Mein Kampfból idéz, és azt írja, a hasonlóság a nácik programjával a mindennapi testnevelés fontosságánek kiemelése miatt is szembetűnő. Reméljük, hogy Hadházy az írását komolyan gondolta, mert ahogy szokás mondani, viccnek ez azért elég durva lenne.

A Magyar Narancs hasábjain Janisch Attila is kifejtette értékes gondolatait. Javasoljuk, hogy fogjon kezet Hadházy Ákossal, hiszen sok közös vonás van kettőjükben. Janisch Hadházyhoz hasonlóan úgy gondolja, a diktátorok fegyvere a családpolitika, az egyetlen különbség a két politikus között csupán az, hogy Janischt Ceausescu utolsó beszédére emlékezteti Orbán Viktor évértékelője, nem pedig Hitlerére. Orbán Viktor könyörög, hogy a negyven alatti nők szüljenek neki fideszbabákat – véli Janisch, mi pedig elgondolkodunk azon, hogy egy filmrendező vajon miért érzi szükségét annak, hogy a politikáról értekezzen. 

Rendkívül ízléstelenre sikeredett a Kétfarkú Kutyapárt akciója is. A viccpárt elkészítette egy női magazin címlapját, amelynek neve a humorosnak szánt Ellek lett, és amelynek címoldalára olyan címek kerültek, mint a „Budapest 50 legmenőbb szülésre kijelölt közterülete”, vagy az „Igaz történetek: „4 lett, maradhat?” – kérdezte a meglepett szülész…” A képet Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt alapító tagja, országgyűlési képviselő is megosztotta Facebook-oldalán. Úgy tűnik, a kommentelőknek nem annyira tetszett a poén, mert a bejegyzést később a képviselő törölte.

Ne felejtsük el megemlíteni Pintér Bencét, az Azonnali újságíróját sem, akinek, bár dolgozata gyengécskére sikerült, mégis csillagos ötöst kap, mert láthatóan nagyon dolgozott azon, hogy le tudja húzni a családok segítéséről szóló intézkedéscsomagot. A végkövetkeztetése Pintérnek az, hogy hiába dobálja a kormány két marokkal a pénzt a gyereket vállalóknak, felesleges az egész. „Minél jobban belemászik azonban az ágyunkba a kormány, annál kevésbé lesz menő gyereket csinálni”- írja. Meglátjuk.

A hvg.hu listázására hajaz Dupcsik Csaba szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia főmunkatársának írása a Népszavában, aki amellett, hogy leírja, a családvédelmi akcióterv intézkedései semmilyen pozitív hatással nem lesznek majd a demográfiai mutatókra, azzal riogat, hogy az szja-mentesség azoknak a tehetősebb családoknak kedvez majd, ahol valamilyen osztalékköteles vállalkozás a feleség nevére van íratva, így nem kell majd osztalékot fizetnie a kedvezményezetteknek. Ha Dupcsik figyelt volna Novák Katalin államtitkár nyilatkozataira, akkor megtudhatta volna, hogy a rendelkezés csak a kereset után járó szja-ra érvényes, nem pedig az osztalékokra. Persze az MTA főmunkatársától nem elvárható, hogy tájékozódjon, mielőtt ostobaságokat vet papírra. 

A sorozat első része.    |    A sorozat harmadik része.

Iratkozzon fel hírlevelünkre