Újra képernyőre kerül a Pumukli

Az Amazon Prime gondolt egy nagyot: március 1-től újra látható tévében a Pumukli.

Talán még a Pokémonon vagy a Dragonballon szocializálódott, rendszerváltozás körül születtek is emlékeznek a Pumuklira. Akik a ’90 évek második felében születtek, azok már kevésbé. Nem beszélve a millennium utániakról. Ők talán azt hiszik, hogy most valami halszálkamintás, könyöklőfoltos zakós öregúrról van szó, mondjuk „Pumukli báról”. Pedig nem.

A Pumukli egy generációs rajzfilm-sorozat volt, ami most újra képernyőkre kerül.

Még 1982-ben mutatták be az NSZK–osztrák–magyar kooprodukcióban készült sorozatot. Évtizedeken át volt látható több tucat országban, aztán egyszer csak lekerült a képernyőkről – örökösödési és jogi viták miatt.

A Pumukli alkotója, Ellis Kaut írónő 2015-ben halt meg.

Március 1-jétől azonban az Amazon Prime Video platformján újra közzétették az eredeti részeket. Sőt a tervek szerint 2020-tól digitálisan felújított változatban is látható lesz mind az 52 rész. Tehát aki az esős hétvégékre programot keresett eddig, ne keresse tovább.

A német médiának Barbara von Johnson, az eredeti figura illusztrátora is nyilatkozott. Szerinte: „A mai gyerekeket a digitális világ uralja. Úgy gondolom, hogy vissza kell térniük a természetes, hiteles önmagukhoz, hogy ellensúlyozzák az állandó megfelelési kényszert. A kis kobold története segíthet az önmegvalósításban, a könnyed mindennapok és helyes értékek megteremtésében”.

Ez persze jól hangzik, de hol van ma már a Pumukli látványvilága egy marveles blockbusterhez képest?

Bár az Amazon Prime Video vezérigazgatója, Christoph Schneider is romantikusan közelíti meg a kérdést. Hiszen ő is szeretné, ha pont olyan lelkesen fogadnák Pumuklit a mai gyerekek is, mint a sorozat régi rajongói.

(Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Tilos a piros!
Az egyház nem egy NGO
Pörgött, mint a motor