Pál Feri: „Az élet természete okán nehéz és drámai”

Pál Ferivel a Forbes magazin készített interjút a mentálhigiéné és a hit kapcsolatáról, üzleti előadásairól, sikerről és kudarcokról, abbahagyott keddi alkalmakról.

Pál Feriről már rengeteg médium készített anyagot. Most – talán kicsit meglepő módon – a magyar Forbes üzleti magazin kérdezte az atyát egy interjú keretei között.

Az interjú a magazin sajátosságait tekintve elsősorban arra kíváncsi, hogy Pál Feri tevékenységi köre hogyan tudta megvetni a lábát az üzleti szférában is. „Az egészen nyilvánvaló volt, hogy a mentálhigiénének – testi, lelki, szociális jóllét és egészség – milyen óriási jelentősége van az iskolában, a kórházban, a szociális intézményekben vagy az egyházban. Persze, hogy megvolt bennem a gondolat, hogy van több, mint négymillió magyar munkavállaló – a céges világban ennek ugyanúgy nagy szerepe és jelentősége volna” – magyarázza az atya.

A sikerről kritikusan nyilatkozik:

a siker önmagában számára nem érték.

Ha mögötte van valódi teljesítmény, a mögött valódi érték, akkor tudok örülni minden sikernek.”

A nehézségekről úgy tartja, hozzátartoznak az emberi mivoltunkhoz. „Olyan események zajlanak mindannyiunk életében, amelyekre a legjobb kifejezés, hogy drámai. Ezért, mikor az életemben ebből valami megjelenik, nem tartom egyéni sorscsapásnak. Az alapvető hozzáállásom az, hogy ez az ember voltom része.

Az élet természete okán nehéz és drámai. Nem is lehet megkönnyíteni. Aki meg akarja könnyíteni, az legfeljebb tartalmatlanná, felszínessé, semmitmondóvá, súlytalanná teszi

– fűzi hozzá.

A teljes interjút a márciusi Forbes magazin közli.

Iratkozzon fel hírlevelünkre