Juhász Hajnalka: Nagy a fogékonyság a humanitárius segítségnyújtási politikánk iránt

A miniszteri biztos az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy fogalmazott: fantasztikus érzés, amikor az ember úgy ül le tárgyalni ezekkel az emberekkel, hogy nem a Hungary Helps programot kell bemutatni, mert ezzel már tisztában vannak, hanem az a kérdés, hogy mik a további projektek.

Juhász Hajnalka elmondta: amikor decemberben megszavaztuk a parlamentben a Hungary Helps programot, akkor az egy törvényi keretet adott annak a humanitárius tevékenységnek, mellyel az üldözött keresztények hangjai szeretnénk lenni a világban. Az is egy nagyon fontos célkitűzésünk, hogy a migráció megelőzésével helyben segítsünk.

Én a találkozón és másnap az ENSZ-ben tartott beszédemben is azt éreztem, hogy nagyon nagy fogékonyság és nyitottság van a humanitárius segítségnyújtási politikánk vonatkozásában

– fogalmazott. Hozzátette: látható, hogy a migrációs paktum kérdésében nem értünk egyet, de a humanitárius segítségnyújtási magyar gondolkodásmódját érti az Egyesült Államok és az ENSZ is.

Juhász Hajnalka a Hungary Helps program kapcsán kiemelte: őszintén hiszünk abban, hogy nem a bajt kell beengedni Európába, hanem a Közel-Keleten és Afrikában, a migrációkibocsájtó országokban, helyben történő segítést kell megvalósítani.

Ezt az egyediségét és hatékonyságát a programnak már több területen láthatjuk. Például Észak-Irakban a Ninivei-fennsíkon, ahol 991 házat újítottunk fel és közel ezer család visszaköltözött.
A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg.
 
Forrás: Echo TV
 
Iratkozzon fel hírlevelünkre