A Die Welt olvasói támogatják Orbán Viktor javaslatát

Orbán Viktor migrációs javaslatáról indított szavazást a Die Welt az egyik cikke végén. Az eddigi vélemények között elenyésző azok száma, akik egyértelműen elutasítják a magyar kormányfő ötletét az uniós belügyminiszteri tanács felállításáról.

Ahogy arról már mi is írtunk, Orbán Viktor migrációs javaslatát a német sajtóban sokan pozitívan fogadták. A Die Welt azóta egyik cikke végén – ami a jelenlegi plakátkampánnyal, illetve a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) konfliktusával foglalkozik – elindított a magyar miniszterelnök véleményéről egy szavazást. Egyesek számára ugyan meglepő lehet, de az ötletet a szavazók elsöprő többsége támogatja – szúrta ki az Origo.

Orbán Viktor még a hétvégén adott interjút  a Die Welt című konzervatív német lap vasárnapi kiadásának, a Welt am Sonntag-nak. 

A magyar miniszterelnök a megjelent interjúban kifejtette: „A migrációból fakadó közös kérdéseket ezért el kell venni a bizottságtól, és az érintett belügyminisztereknek egy saját, külön tanácsára kell bízni. Létre kell hozni egy külön testületet, amelyben kizárólag a schengeni övezet belügyminisztereinek kellene lennie. Pont úgy, ahogyan az eurózóna esetében, ahol külön pénzügyminiszteri tanács van. És a schengeni övezet belügyminisztereinek kellene egy erős testületet létrehozniuk, hogy az egész schengeni zónát érintő kérdéseket ott lehessen eldönteni úgy, ahogyan ezt szakemberek teszik, és nem úgy, mint a politikusok.”

A kérdés, amire a Die Welt online felületén választ lehet adni, így szól: „Hogyan értékeli Orbán javaslatát a schengeni belügyminiszteri tanács kapcsán?”

Jelen állás szerint a szavazók 82 százaléka a magyar kormányfő álláspontjával rokonszenvezik, 8 százaléka elutasítja, míg 10 százalékuk a két álláspont között helyezi el magát. Eddig több mint ötezer fő vett részt a szavazáson.

Forrás: welt.de

Mindez érdekes fejlemény az ellenzéki sajtóban megjelentekhez képest, nemde?

A teljes interjú magyar nyelven ide kattintva érhető el, a beszélgetéssel foglalkozó írásunkat pedig itt találja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre