Kis Ferenc: Egy voks Európáért

Az eddigi EP-választásokkal ellentétben az idei voksolásnak nagy lesz a tétje, a jövőnkről szavazunk. Európa pedig ébredezik, van okunk bizakodni.

Május 26-án akár évtizedekre is eldőlhet a kontinens jövője. Győzhet a józan ész, igent mondhatunk az életre, Európa visszatérhet a hagyományaihoz, megőrizheti a keresztény kultúrkörből táplálkozó életformáját, ahelyett, hogy feloldódna a túlnépesedett afrikai kontinensről áttelepítendő felbecsülhetetlen tömegben – írja a Magyar Nemzetben Kis Ferenc. 

Úgy látja, először a 2015-ben ránk zúduló migránsáradat mutatott rá kíméletlenül a több évtizedes jóléttől elpuhult, önmagát ideológiai dogmákkal gúzsba kötő nyugati társadalmak sebezhetőségére, az egészséges életösztönből fakadó önvédelmi képesség hiányára. Bizakodásra adhat azonban okot, hogy a multikulturális társadalom illúziójából lassan felébredő emberek egyre erősödő nyomást gyakorolnak a régi elitre, az esztelen, önfelszámoló politika gyökeres megváltoztatását követelve. Európa ébredezik.

Bár a hivatalos kampány még nem kezdődött meg, a választási harc már javában zajlik – szögezi le Kis, aki szerint a korábbi, sokak szerint tét nélküli, ezért alacsony részvételt hozó uniós választásokkal ellentétben ezúttal minden szavazatnak jelentősége lehet. Ha kedvező kimenetele a választásnak, „a gyermekvállalás, a családalapítás nem megmosolyogni való vaskalapos gondolatnak, a nemzet és a haza sem nacionalista szélsőségnek minősül majd, mint ahogy egyes >>haladó<< intellektusok hirdetik manapság”.

A májusi voksoláson a jövőnkről lesz szó.

Kis Ferenc írása ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre