A váci Mihályi Patisserie lett az év cukrászdája

A Dining Guide – Az Év Cukrászdája Díjat a Mihályi Patisserie kapta, Mihályi László tulajdonos, cukrász ikonikussá vált váci cukrászdája. Az elismerést már második alkalommal zsebelte be a különleges süteményeket kínáló cukrászda.

Február 25-én este rendezték meg a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, ahol már tizenötödik alkalommal rangsorolták a legjobb magyar éttermeket. A Mihályi László vezette Mihályi Patisserie egyedülálló az országban, évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Nem hiába, már tavaly is felkeltette a szakmai zsűri figyelmét, 2019-ben egymást követő évben másodszor hozta el Az Év Cukrászdája Díjat.

Mihályi László Sződligeten született, így meghatározó és inspiráló környezet volt számára mindig is a Dunakanyar. Életrajzi beszámolójában említi, hogy már az óvodában cukrásznak öltözött, így gyorsan eldőlt, milyen szakmát választ majd a későbbiekben. Tanulmányait Vácon kezdte, később dolgozott Ausztriában, Németországban, Norvégiában, Olaszországban és számos európai országban, de Marokkótól Sanghajon át New Yorkig is sok helyen megfordult.

Mihályi László modernül komponált desszerteket készít, fontos számára, hogy elkerülje a hétköznapi sütemények „szürkeségét”.

Váci üzletében folyamatosan újabb és újabb desszertkülönlegességek készülnek. Az újdonságok követik a környék kertjeinek termését és ez a gazdagon termő vidék állandó inspirációt biztosít. A desszertek alkotóelemei, íz-összetételük, alapanyagaik mindig valahogyan kapcsolódnak a szezonalitáshoz. Mihályi László fontosnak tartja, hogy a desszertfogyasztás egyben gasztronómiai, intellektuális és emocionális élmény is legyen.

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj birtokosa 2019-ben a Széll Tamás és Szulló Szabina vezette Stand lett.

Dining Guide – Römerquelle Az Év Séfje Díj / Sárközi Ákos / Borkonyha & Textúra
Dining Guide – METRO Az Év Innovatív Konyhája Díj / Tiszavirág Étterem
Dining Guide – Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Farkas Richárd / Pajta
Dining Guide – Unicum Riserva Az Év Legígéretesebb Konyhája Díj / Textúra
Dining Guide – Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díj / Boutiq’Bar
Dining Guide – Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díj / Lizsicsár Miklós / St. Andrea Restaurant
Dining Guide – Zwack Izabella Borkereskedés Az Év Borlapja Díj / Arany Kaviár
Dining Guide – Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díj / Stand Étterem
Dining Guide Életmű Díj / Bíró Lajos
Dining Guide Az Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Pizza, Kávé, Világbéke
Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie

A Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauz Top 10+2 étterme:

Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs, séf
Arany Kaviár – Kanász László, séf
Babel Budapest – Veres István, séf
Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Costes – Palágyi Eszter, séf
Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf
MÁK – Mizsei János, séf
Olimpia – Ádám Csaba, séf
Onyx – Mészáros Ádám, séf
Andrea Restaurant – Barna Ádám, séf
Stand – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
Textúra – Sárközi Ákos, séf

A díjazottak sorrendjét az elmúlt évekhez hasonlóan egy külföldi, független zsűri állította össze.

(Fotó: mihalyipatisserie.com)

Iratkozzon fel hírlevelünkre