Egyre többen fordulnak a neonácizmus felé Nagy-Britanniában

A Christian Today cikke szerint egyre nagyobb teret hódít az a nagy-britanniai sátánista náci szekta, melynek hívei azt vallják: Adolf Hitlert Isten küldte számukra azért, hogy a nagyság felé vezesse őket.

Egy brit jelentésre hivatkozva a Christian Today számolt be arról, hogy a szigetországon belül kezdenek megerősödni a neonáci szerveztek.  Ez a jelentés hívta fel a figyelmet arra, hogy a „kilenc szög rendje” (Order of Nine Angles) néven ismert szekta is igyekszik minél inkább terjeszteni tanait a fiatalság körében.

A „kilenc szög rendje” már az 1960-as évektől kezdve létezik. Az egyik alapvető hitvallásuk így hangzik: „Hisszük, hogy Adolf Hitlert Isten küldte számunkra, hogy a nagyság felé vezessen minket”.

A beszámolók szerint a szekta rituáléi szexuális aktusokat és állati áldozatokat is tartalmaznak. Recitált szövegeik pedig etnikai tisztogatásokra, az „alsóbbrendűek” ellen való fizikai és nemi erőszakra buzdítanak.

A szekta a fentebb elmondottak ellenére szabadon tudja terjeszteni a tanait, olyannyira, hogy még a YouTube-on is elérhető a videójuk.

A jelentés szerint komoly veszélyt jelent az, hogy napjainkban az internet közvetítésével a világ szélsőségesei kapcsolatba tudnak kerülni egymással, és tanaikat hirdetni tudják a világhálón – sokszor a törvényi szabályozások ellenére is.

Sajnos nagyon úgy fest, hogy a briteknél a fiatalabbak körében egyre nagyobb teret nyernek ezek a radikális elemek. A Brexit által felvetett problémák is katalizálják azt a folyamatot, amelynek keretében egyre többen fordulnak a szélsőségek felé.

A jelentés készítői kiemelték azt is, hogy napjainkban a világ tíz legjelentősebbnek tartott neonáci radikális aktivistája közül öten a szigetországból származnak, ami ugyancsak az ideológia előretörését bizonyítja. Február 18-án a brit munkáspárt hét parlamenti képviselője is lemondott amiatt, hogy véleményük szerint a párt nem lép fel megfelelő határozottsággal a rasszizmus előretörése ellen. 

(Christian Today, fotó: Wikimedia Commons)

Iratkozzon fel hírlevelünkre