Gulyás Gergely a Vasárnap.hu-nak: „Magyarországon magyarok kapcsán migrációról nem lehet beszélni”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón portálunk kérdésére kijelentette: „Magyarországon magyarok kapcsán migrációról nem lehet beszélni”.

A 2018. október 15-én életbe lépő közterlet-használatot korlátozó jogszabály célja a hajléktalanok téli időszakban való kihűlésének a megelőzése volt, valamint, hogy azok is eljussanak a szálláshelyekre, akik még mindig az utcán élnek.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón lapunk kérdésére elmondta, hogy az intézkedés bevezetése óta sokkal nagyobb rend van Budapesten.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár korábban úgy nyilatkozott, hogy a kormány stratégiai kérdésként kezeli a családok támogatását, de ezen belül kulcskérdésnek tartja, hogy segítse a nevelőcsaládokat is.

A nevelőszülői program támogatásával kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a szaktárcánál valóban vannak olyan tervek, miszerint a nevelőszülőséget mint hivatást jobban segítenék, de tájékoztatása szerint kormánydöntés erről még nem született.

Az évek óta tartó venezuelai válság miatt sokan elhagyni kényszerülnek a dél-amerikai országot, köztük ott magyarok is. Erre vonatkozóan a miniszter kiemelte: látható annak kísérlete, hogy a témát felhasználva a baloldali politikusok és médiumok erre az esetre hivatkozva, párhuzamba vonva próbálják legitimálni az illegális migrációt Magyarországra, de Gulyás Gergely szerint ez nem változtat azon, hogy

Magyarországon magyarok kapcsán migrációról nem lehet beszélni”,

hiszen a venezuelai magyarok hazatérnek, nem emigrálnak.

A Kormányinfóról szóló tudósításunkat itt olvashatja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre