Székely Attila: Végső soron természetes, amit a kormány tesz

Részletekről és konkrét programpontokról lehet vitatkozni, az alapállásról teljesen felesleges: családban a jövő.

Extrém teljesítmény a nagycsalád, de egyáltalán nem extrém gondolat gyermeket vállalni, és gyermekvállalásra ösztönözni – írja a Reposzton megjelent cikkében Székely Attila. Álláspontja szerint, bár a többség pontosan tudja, hogy milyen értéket jelent a család, és miért alapvető fontosságú a társadalomban, a szélsőségesen családellenes nézet igyekszik „beenni magát a közvélekedésbe”. 

Mint találóan megállapítja, „a többség itthon és a nyugati társadalmakban is tökéletesen tisztában van azzal, mi a jó, és mi az igaz, mit szabad elhinni, és mire kell nemet mondani. Éppen ezért lesznek sokan szülőkké, és éppen ezért örülnek nagyon sokan annak, ha ez a normális álláspont egyáltalán megszólal, helyet követel magának, mi több, támogathatóvá, példává lett.”

Székely Attila arról ír, végső soron teljesen természetes, amit Orbán Viktor és kormánya tesz. Ugyan, mire is költse az adófizetők pénzét egy kormány, ha nem magukra az adófizetőkre? – teszi fel a kérdést. Ez tehát a magától értetődő, nincs ebben semmi különleges, írja, legalábbis ez így lenne, ha normális világban élnénk. 

Székely szerint arról lehet vitát nyitni, hogy a konkrét programpontok, a szakpolitikai intézkedések a legmegfelelőbbek, legcélravezetőbbek-e. A szakemberek ezt a vitát le is folytatják. De az alapvetésbe, miszerint a családokban, a születendő gyermekekben van a nemzet jövője, hatalmas hiba belekötni.

Székely Attila cikke ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre