Gerhard Müller: Európában is létezik a keresztényüldözés enyhe formája

Európában is létezik egyfajta keresztényüldözés - figyelmeztetett egy nemrég megjelent interjúban Gerhard Müller bíboros, aki azt is elmondta; a médiában rendszerint rossz színben tüntetik fel az egyházat, megfeledkezve arról, milyen sok pap szolgálja az embereket

“Nálunk, Európában is létezik a keresztényüldözésnek egy enyhe formája. Amikor másokat a hitük miatt nevetségessé tesznek, az egyfajta támadás a vallásszabadság ellen. Sokan toleranciára szólítanak fel, ám azt fegyverként használják mások ellen. Elfogadást követelnek maguknak, de nem készek mások eltérő véleményét ugyanúgy tiszteletben tartani” – nyilatkozta a közelmúltban Gerhard Müller bíboros.

A f1rstlife ifjúsági magazinnak adott interjújában a német főpásztor azt is elmondta, hogy a médiában rendszerint rossz színben tüntetik fel az egyházat, megfeledkezve arról, milyen sok pap szolgálja az embereket. A keresztények helyzete persze leginkább az iszlám, vagy kommunista országokban a legrosszabb. “Minden évben annyi pap és annyi elkötelezett hívő hal meg hitéért! Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés: ki szolgáltat igazságot a mártíroknak?” – tette hozzá.

A beszélgetés során elhangzott; keresztényként nem elég sérelmeznünk, ha testvéreinket üldözik, vagy diszkriminálják, hanem tennünk is kell értük.

A Hittani Kongregáció volt prefektusa méltatta a Kirche in Not (Szükséget Szenvedő Egyház) szervezet karitatív tevékenységét is, amely világszerte segíti, támogatja a keresztény közösségeket. Mint rámutatott, erősíteni kell az összetartozás érzését, mert ahogyan Pál apostol is mondja; az egyház egy test, melynek bár sok tagja van, Krisztusban mégis egy.

Forrás: kath.net, firstlife.de.

Iratkozzon fel hírlevelünkre