Ismét az elsők között szerepel Budapest

Idén Budapest nyerte el a Európa legjobb úti célja 2019 díjat. Január 15. és február 5. között több mint félmillióan szavaztak a kedvenc európai úti céljukra, a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első - közölte a European Best Destination európai turisztikai szervezet.

Ekkora nemzetközi támogatást, és ennyi országon kívüli szavazatot még egy győztes sem kapott. A fővárosra adott szavazatok 77%-a Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból. Budapest győzelme egyhangú volt, a magyar főváros több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze, Genf, így kerülve a ranglista élére.

A turisztikai szervezet szerint az elismerés tíz év munkájának a gyümölcse, ez idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városa lett és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet. A város világszerte ismert és elismert úti cél mind a turisták, mind a turisztikai szakma körében.

Az eredményt a Forbes, a Condé Nast Travelers, a Lonely Planet, a New York Times és számos kiemelt nemzetközi sajtóorgánum több százmillió olvasóhoz juttatja majd el. A díjjal a nemzetközi publicitás mellett az az előny is jár, hogy a győztes városokba érkező látogatók száma átlagosan 13-25%-kal nő.

Budapest még 2018-ban debütált a versenyen, és rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve. Tavaly az első helyet Wroclaw szerezte meg.

Az Ön őszi újraválasztása esetén Budapest számára további fejlesztések és projektek lesznek lehetségesek, hogy Európa legszebb városa még több befektetőt és látogatót vonzhasson be

– fogalmazott Maximilien Lejeune, az EBD vezetője Tarlós István főpolgármesternek írt levelében.

Tarlós István főpolgármester örömmel fogadta a hírt, egyben gratulál az ellenzék szerencsétlenül időzített, éles kritikáihoz. A cím elérésében szerinte nem kis szerepe volt a főváros Fesztivál- és Turisztikai Központjának.

(OS)

Iratkozzon fel hírlevelünkre