Megtalálták Emiliano Sala lezuhant repülőgépének roncsait

Két hét keresés után megtalálták annak a Walesbe repülő kisgépnek a roncsait, amelyen a 28 éves focista, Emiliano Sala és a pilóta, David Ibbotson tartózkodott.  Sala éppen új klubjához tartott, amikor január 21-én Nantes és Cardiff között eddig tisztázatlan körülmények között a gép eltűnt a radarról és a vízbe csapódott a La Manche-csatorna fölött.

Már január 22-én a mentőakciót vezető John Fitzgerald úgy nyilatkozott, hogy nincs remény a túlélők megtalálására – akiknek esélyeit a jéghideg víz is csökkentette. Még aznap aztán nyilvánosságra került egy üzenet, amit Sala a repülőgép fedélzetéről küldött barátjának és egykori csapattársának, Diego Rolánnak.

„Nagyon fáradt vagyok. Nantes-ban voltam, el kellett intéznem mindent, ezt is meg kellett csinálnom, azt is. Most már repülőn vagyok, amelyik úgy néz ki, mintha szét akarna esni. Megyek Cardiffba, tiszta őrület, holnap már edzésünk lesz az új csapatommal – így kezdődik a hangfelvétel, amely így zárul. – Ha nem hallasz rólam másfél órán belül, nem tudom, küldjetek valakit, hogy megtaláljon. Kezdek félni.”

Virágok Emiliano Salának, az FC Nantes volt argentin játékosának óriásfotója előtt Nantes-ban 2019. január 24-én. MTI/EPA/Eddy Lemaistre

A Casquet világítótorony környékén, ereszkedés közben, nagyjából 700 méteres magasságnál szűnt meg a jel, azóta nem tudtak semmit a támadóról.  Január 24-én a hatóságok átmenetileg be is fejezték a roncsok keresését, de aztán a kutatás magánpénzből – játékostársak adományaiból – tovább folytatódott.

Január 30-án először a magángép üléspárnáit találták meg, amiket a tenger mosott partra – két egymástól eltérő időpontban is. Feburár 3-án pedig a roncsokra is rábukkantak a tengerfenéket pásztázó szonár (hangradar) segítségével. Körülbelül 14 négyzetkilométernyi területet kutattak át. A repülőgép maradványainak megtalálását a kutatást vezető David Mearns is megerősítette az AP hírügynökségnek. Mearns korábban már 24 gép roncsára lelt rá hasonló körülmények között.

 

Emiliano Sala, az argentin támadó az angol élvonalbeli Cardiff Cityhez mindösszesen két nappal korábban igazolt a Nantes-tól klubrekordot jelentő 17 millió euróért. 28 éves volt.

Forrás: Csakfoci.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre