Fegyveresek elől menekültek a misszionáriusok, de lezuhant a magángépük

Lezuhant egy magánrepülőgép Haitin, mind a hat utasa életét vesztette, akik közül ketten amerikai misszionáriusok voltak – közölte vasárnapra virradóra a Miami Herald című amerikai lap a polgári repülési hatóságra hivatkozva.

Az utóbbi években Haitin elharapózott a bűnözés, különös gondot jelentenek a váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, előfordult, hogy papokat és apácákat hurcoltak el.

A súlyos szegénységgel küzdő sziget egyes részeit fegyveres bandák ellenőrzik.

A gép a szigetország fővárosától, Port-au-Prince-től délnyugatra szenvedett szerencsétlenséget péntek este.

A Gospel to Haiti (Evangélium Haitinek) nevű amerikai hittérítő szervezet szerint a csoport a fővárosban zajló zavargások miatt döntött úgy, hogy egy kisebb magánrepülőn elhagyja Port-au-Prince-t és a déli fekvésű Jacmel tengerparti városába utazik. A tájékoztatás szerint az egyik misszionárius családja egy másik kisrepülőgépen utazott, ők biztonságosan megérkeztek Jacmelbe.

Ezrek kényszerültek már elmenekülni június eleje óta a haiti fővárost, Port-au-Prince-t sújtó erőszakos cselekmények miatt. A fővárosban egymással rivalizáló bandák harcolnak egyes kerületek ellenőrzéséért súlyosbítva az országot sújtó humanitárius válságot.

Port-au-Prince térségében 2,5 millióan laknak.

(MTI)

 

Kiemelt képünk forrása: San José Peace and Jusstice Center

Iratkozzon fel hírlevelünkre