“Az együttérzésnek ereje van!”

Máriapócsi fórumon beszéltek a résztvevők az üldözött keresztény közösségekről. Az eseményen felszólalt Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita, valamint Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is.

Az együttérzésnek ereje van! – nyilatkozta Kocsis Fülöp metropolita a Kölcsey Televíziónak a Hierotheosz Egyesület által szervezett, Magyarország az üldözött keresztények védelmében című találkozón. 

A görögkatolikus főpásztor a Közel-Keletre vezető útjai során megtapasztalta, hogy

tudunk valós, érdemi segítséget nyújtani azoknak a keresztény közösségeknek, amelyek üldöztetést szenvednek.

Mint mondta, a célja most az, hogy itthon és külföldön is minél többeknek beszéljen erről. Hozzátette: bármilyen cselekvésnek az alapja ez az együttérzés kell, hogy legyen. 

Az eseményen Azbej Tristan államtitkár arról beszélt: hazánk több módon is segít az üldözött keresztényeknek. Ezek között említette, hogy diplomáciai fórumokon állnak ki az érdekeik mellett, háború utáni, életmentőnek bizonyuló újjáépítési feladatokat vállalnak, oktatási és egészségügyi projekteket támogatnak. 

A Hungary Helps Program nem csupán a Közel-Keletre koncentrál, Afrikában is jelen van, ahol elsősorban a terrorszervezetek rémtetteinek, illetve népirtásnak vannak kitéve a keresztények. A programhoz bárki csatlakozhat, a jövőben lehetőség lesz adományokat küldeni az érintett keresztény közösségeknek, de önkéntes program is indul a Hungary Helps keretein belül, amelyhez a közösségi oldalakon keresztül nyílik csatlakozási lehetőség.

Kiss András, a Hierotheosz Egyesület titkára a televíziónak nyilatkozva rámutatott: noha a jelenkor Európájában a keresztényeknek nem kell fizikai üldöztetéstől tartaniuk, sokan vannak olyan hittestvéreik, akik életének ez részévé vált. Hozzátette: Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett és fontos, hogy beszéljünk minderről. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre