Gorove-házaspár: a házasságra tudatosan kell felkészülni

Pár nap múlva kezdődik az idei év Házasság Hete című rendezvénysorozat, melyen arcai dr. Gorove László (orvos, diakónus) és Krisztina (nyelvtanár), akikkel Lábánné Hollai Katalin készített interjút. A házaspár a hivatás megélése mellett a családra szánt időt helyezi előtérbe, melynek alapja a kommunikáció. Fontosnak tartják a heti egy randevú betartását, melyhez már házas gyermekeiket is hozzásegítik azáltal, hogy idejükbe beiktattak egy "unokás" napot, így a szülők heti rendszerességgel vannak kettesben.

László húsz, Kriszta tizenhat éves volt, amikor már tudták, hogy össze fognak házasodni. A Gorove-házaspár – az idei Házasság Hete arcai – olyan szakmákat választottak, melyekben számos embernek segíthetnek: Krisztina pedagógus, László állandó diakónus, emellett légimentőként dolgozik. 

A 777 blog munkatársának nyilatkozva arról beszéltek: amikor kettesben vannak, kikapcsolják mobiltelefonjukat, hogy idejüket valóban egymással tölthessék. Sokat beszélgetnek, ami feltölti őket és megerősíti kapcsolatukat. A szakma mellett a hivatásról is beszéltek, megfogalmazva azt a gondolatot, mely szerint 

minden kereszténynek az örömhír hirdetése az igazi hivatása, más hivatás nincs. Ebből nem is lehet nyugdíjba menni.

A család, munka és szolgálatok összehangolásával kapcsolatosan megosztották saját módszerüket, amely hosszú évek óta jól működik: „Sokat beszélgettünk arról, mennyi idő jusson a szolgálatokra. Mindig megállapodtunk valamiben és a végén kiértékeltük, hogy tényleg jó döntés volt-e. Mindig újra próbálkoztunk, figyelembe véve a családban történt változásokat.”

Kütyük, internet, játékfüggőség, internetes pornó, kölcsönök, internetes vásárlás, hétvégi munkahelyi tréningek, este 8-ig elvárt munkaidő, állandóan csörgő mobil – sorolják a fontos témákat arra válaszolva, mi mindenről szükséges ma beszélgetniük a házasságra készülő párokkal a jegyesoktatás alatt, amelyek persze az alapvető kérdések megválaszolása után következnek. 

A házasságra leselkedő legnagyobb veszélynek egyértelműen a kommunikáció hiányát jelölték meg, a kapcsolatok javítása érdekében pedig a heti egy biztos randialkalmat javasolják a házaspároknak. 

Az interjú a 777blog.hu oldalon olvasható. 

A kép forrása a martinus.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre