Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden Edelényben nyilatkozta, hogy egy nemzet valódi erejét az mutatja, hogy mennyire figyel oda ifjúságára, hiszen minden nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg.

Az miniszter a görögkatolikus egyház Miskolci Egyházmegyéje által fenntartott Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda gyógytestnevelési termének és integrált játszótereinek szentelésén és átadásán megtartott ünnepségen tartott beszédében úgy fogalmazott:

„az állam és az egyházak kapcsolata kétezer éves múltra tekint vissza. Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, létrejött az állam, a művészetek, a Jóisten kétezer évvel ezelőtt költözött közénk, a saját képmására teremtett bennünket” – tette hozzá.

Kásler Miklós szerint a magyar keresztény pedagógia  évezredes célja, hogy nem elég az emberi elmét tanítani, fel kell emelni a lelket is, a magyar keresztény oktatásnak legfőbb alapja a szeretet.

Az iskolák célja mindig is az volt, és ma is az, hogy ne csak a szükséges tudást adja tovább, hanem megismertesse a gyerekeket a hagyományokkal, a keresztény értékrenddel, az erkölcsös, hasznos élettel. Továbbá hangsúlyozta, hogy a gyerekek szemléletének formálásában a szülőknek is elvitathatatlan felelősségük van.

Az oktatási intézmény gyógytestnevelési termét és az integrált játszóteret az egyházi szertartást követően Orosz Atanáz miskolci püspök szentelte és áldotta meg.

Az elmúlt években már több felújítás és bővítés is történt az épületegyüttesben. A most átadott, állami támogatással elkészült új épületrész és játszóterek az egészséges életmódra nevelés, az egymásra figyelés, az érzékenyítés színterei.

A gyógytestnevelési teremet és az integrált játszótereket fogyatékkal élő gyermekek is egyaránt használhatnak sportolásra, kikapcsolódásra és művészeti tevékenységre.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!