Ó, jogállamiság, sajtószabadság!

A magyar jogállamiságról tartott előadást Judith Sargentini zöldpárti európai parlamenti képviselő Amszterdamban – ismertette az ECHO TV, amelyre hiába regisztrált a televízió stábja, biztonsági őrök vezették ki a tévé tudósítót, Sargentini ugyanis a magyar tévéstáb jelenlétében nem volt hajlandó megtartani az előadását.

Miközben a magyar nyilvánosságért aggódik, a jobboldali sajtómunkásokkal nem szeret szóba állni Judit Sargentini. Erre következtethetünk abból, hogy a stáb – bár idejében regisztrált – végül mégsem tudósíthatott az amszterdami jogi egyetemen tartott előadásáról.

A 888 megemlíti e hír kapcsán Sargenti korábbi nyilatkozatát: „Abban azonban biztos vagyok, ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam. Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet.”

Sargentini kilép éppen

Sargentini aggodalmait nem igazolják a politikai ill. rasszista erőszak számai, történetesen épp saját hazájában, Hollandiában volt a legtöbb antiszemita indíttatású támadás Európában – írja a 888.

ECHO TV